Broquetes de senglar
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc senglar destaca pel seu contingut de vitamina B12, nutrient que ajuda a un funcionament normal dels sistemes immunitari i nerviós, així com a disminuir el cansament i la fatiga, entre altres coses.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 ml de vi negre
500 ml de vi ranci
200 ml d'oli OVE arbequina
1 ceba reca
3 pomes reineta
Farigola
3 claus
5 cardamoms
4 boletes de pebre
1 fulla de llorer
500 g de carn de senglar (250 g de presa i 250 g de llom de dos colors)
2 albergínies
6 escalunyes
Oli OVE
Mel
Julivert
1 cullerada de mostassa de Dijon
1 llimona
PREPARACIÓ
- Preparem la marinada. Posem en un morter 3 claus, 4 boletes de pebre negre, 5 cardamoms i les fulles d'un branquilló de farigola. Ho aixafem.
- Posem al mateix morter una fulla de llorer, 500 ml de vi negre, 500 ml de vi ranci i 200 ml d'oli OVE. Ho barregem.
- Tallem a bresa 1 ceba reca ja pelada i l'afegim a la marinada.
- Tallem a bresa 1 poma reineta ja neta i l'afegim al recipient de la marinada.
- Hi afegim 500 g carn de senglar ja tallada a daus i ho submergim. Ho deixem tapat a la nevera dos dies.
- Tallem a daus dues albergínies netes i 1 poma reineta neta.
- Tallem pel mig 6 escalunyes pelades.
- Posem una paella a escalfar i quan sigui calenta hi afegim oli, les escalunyes i un raig de vi ranci.
- Hi afegim les albergínies i la poma. 2 branquillons de farigola i sal. Deixem que s'enrosseixi 15 minuts.
- Afegim a la paella una cullerada de mel i ho integrem.
- Traiem la carn de la marinada i l'eixuguem.
- Muntem les broquetes travessant els daus de carn amb el bastonet.
- Coem les broquetes a la barbacoa o sobre la planxa.
- Posem en un bol 1 cullerada de mostassa de Dijon, julivert que piquem, oli OVE i el suc d'1 llimona, i emulsionem amb unes varetes.
- Emplatem amb els vegetals de la paella, les broquetes i una mica d'emulsió de mostassa.