Bròquil arrebossat amb farina d'ametlles i maionesa de taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Teixidó
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Aula Restaurant CETT, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 bròquil
- 1 cullerada de sal fina
- aigua
- Per fer la pasta d'arrebossar:
- 10 g de llevat (impulsor)
- 100 g de farina blanca
- 1 c/s d'aigua
- 60 g de pols d'ametlla torrada
- 1 ou
- 1 cullerada d'oli de gira-sol
- Per a la maionesa de taronja:
- 1 clara d'ou
- 250 g d'oli de gira-sol
- 1 pell de taronja ratllada
- 1 cullerada de sal
PREPARACIÓ
Per fer la pasta d'arrebossar, poseu en un bol l'aigua, la farina, la pols d'ametlla, el llevat i l'ou, barregeu-ho bé amb unes varetes manuals i deixeu-ho reposar durant una hora a la nevera.
A continuació, renteu i talleu el bròquil, coeu-lo en una olla amb aigua bullint i una mica de sal, durant uns 3 minuts, i refredeu-lo en un bol d'aigua i gel per tallar la cocció. Tot seguit, punxeu els trossos de bròquil amb les broquetes de fusta i reserveu-los.
Per fer la maionesa, emulsioneu amb un pímer, en un bol alt, la clara d'ou, l'oli de gira-sol, la pell de taronja ratllada i la sal i reserveu-ho.
A continuació, banyeu les broquetes amb la pasta d'arrebossar i fregiu-les en una paella baixa amb l'oli ben calent.
I ja per acabar, emplateu les broquetes i guarniu el plat amb una mica de maionesa.
A continuació, renteu i talleu el bròquil, coeu-lo en una olla amb aigua bullint i una mica de sal, durant uns 3 minuts, i refredeu-lo en un bol d'aigua i gel per tallar la cocció. Tot seguit, punxeu els trossos de bròquil amb les broquetes de fusta i reserveu-los.
Per fer la maionesa, emulsioneu amb un pímer, en un bol alt, la clara d'ou, l'oli de gira-sol, la pell de taronja ratllada i la sal i reserveu-ho.
A continuació, banyeu les broquetes amb la pasta d'arrebossar i fregiu-les en una paella baixa amb l'oli ben calent.
I ja per acabar, emplateu les broquetes i guarniu el plat amb una mica de maionesa.