Bròquil cremós amb saltat de bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mariona Quadrada
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Taller de cuina Mariona Quadrada, Reus
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bròquil és hortalissa del grup de les crucíferes que tenen un potent efecte protector, amés és especialment ric en vitamina C.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pinya de bròquil verd
  • 300 cl de llet
  • 25 g de farina
  • 1 bosseta de ceps congelats
  • 1 tall de cansalada fina
  • 50 g de formatge ratllat
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu la pinya de bròquil verd durant uns 20 minuts amb aigua i sal.
Seguidament, escorreu-la, deixeu-la refredar una mica, aixafeu-la amb una forquilla i salteu-la en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts. Després, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé.

A continuació, poseu-hi la llet, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure durant 5 minuts a foc suau.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu la cansalada tallada a tires i els ceps fins que estiguin ben dauradets.Tot seguit, poseu el bròquil en una safata, poseu-hi el saltat de cansalada i bolets a sobre, cobriu-ho amb formatge ratllat i deixeu-ho gratinar al forn a 200 graus durant un parell de minuts.I ja per acabar, emplateu el bròquil cremós gratinat.
Anar al contingut