Bròquil cremós amb saltat de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mariona Quadrada
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Taller de cuina Mariona Quadrada, Reus
- Informació nutricional -Obre
El bròquil és hortalissa del grup de les crucíferes que tenen un potent efecte protector, amés és especialment ric en vitamina C.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 pinya de bròquil verd
- 300 cl de llet
- 25 g de farina
- 1 bosseta de ceps congelats
- 1 tall de cansalada fina
- 50 g de formatge ratllat
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu la pinya de bròquil verd durant uns 20 minuts amb aigua i sal.
Seguidament, escorreu-la, deixeu-la refredar una mica, aixafeu-la amb una forquilla i salteu-la en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts. Després, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé.
A continuació, poseu-hi la llet, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure durant 5 minuts a foc suau.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu la cansalada tallada a tires i els ceps fins que estiguin ben dauradets.Tot seguit, poseu el bròquil en una safata, poseu-hi el saltat de cansalada i bolets a sobre, cobriu-ho amb formatge ratllat i deixeu-ho gratinar al forn a 200 graus durant un parell de minuts.I ja per acabar, emplateu el bròquil cremós gratinat.
Seguidament, escorreu-la, deixeu-la refredar una mica, aixafeu-la amb una forquilla i salteu-la en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts. Després, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé.
A continuació, poseu-hi la llet, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure durant 5 minuts a foc suau.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu la cansalada tallada a tires i els ceps fins que estiguin ben dauradets.Tot seguit, poseu el bròquil en una safata, poseu-hi el saltat de cansalada i bolets a sobre, cobriu-ho amb formatge ratllat i deixeu-ho gratinar al forn a 200 graus durant un parell de minuts.I ja per acabar, emplateu el bròquil cremós gratinat.