Bròquil gratinat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El bròquil és una hortalissa del grup de les crucíferes que conté fitonutrients que li atorguen un efecte protector i antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 bròquil
4 ous
8 anxoves
500 g de llet
100 g de nata 35%
100 g de mozzarella
50 g de farina
50 g de mantega
oli jove
sal
pebre blanc
vinagre de xerès
PREPARACIÓ
Mentre posem un pot amb aigua mineral i una mica de sal a bullir, en un altre pot, fem un roux.
Tallem el bròquil tot mantenint els "arbrets", en reservem els "troncs" més gruixuts i els tallem a daus molt petits.
Escaldem els "arbrets" 4 minuts i els traiem del foc amb una aranya. Després els posem dins d'un bol amb aigua freda i glaçons per tallar-ne la cocció.
A la mateixa aigua de cocció dels "arbrets", hi escaldem durant 1 minut les tiges gruixudes del bròquil tallades a daus. Ho colem i ho passem en un bol amb un raig de vinagre de xerès i un d'oli. Ho reservem.
Bullim nata i llet amb un polsim de sal, 50 g de mozzarella i els quatre ous, prèviament bullits i ratllats.
Un cop ha arrencat el bull, hi tirem el roux.
No deixem de remenar-ho.
Muntem la safata amb el bròquil i la beixamel i hi tirem el que ens queda de mozzarella ben repartida per sobre. Ho posem a la part alta del forn, 6 minuts, a 220 graus.
Ho traiem del forn i hi afegim les tiges gruixudes i avinagrades que teníem reservades. Ho servim amb una mica de pebre blanc.