Brou volcànic d'inspiració japonesa

INGREDIENTS

  • PER AL BROU VOLCÂNIC:

    4l d'aigua

    1 pastanaga

    1 branca d'api

    1 nap

    1 porro

    2 fulles de llorer

    1 ceba

     

    PER AL CANAPË DE FAJOL:

    60 g de farina de fajol

    100g de farina de blat

    240g de clara d'ou

    240 g de clara d'ou

    300g de mantega

    Anguila fumada

    Soja

     

PREPARACIÓ

  1. Netegem i tallem les verdures.
  2. Les posem a l'olla a saltar amb una mica d'oli, vi i un rajolí de soja
  3. Quan han agafat sabor, posem l'aigua i les deixem bullir durant una hora. 
  4. Mentre bull el brou preparem el canapé de fajol, que, com ha de reposar unes hores a la nevera, podeu preparar el dia abans.
  5. Per fer el canapé, barregem les farines de blat i de fajol.
  6. Afegim una clara d'ou i remenem.
  7. Poc a poc, incorporem la mantega, prèviament pomada.
  8. Seguim barrejant perquè emulsioni. 
  9. Un cop feta la pasta i reposada, la posem en una safata de forn amb paper fent la forma d'un canapé i la cuinem a alta temperatura perquè sigui ben cruixent.
  10. Colem el caldo i el tornem a fer bullir. 
  11. A dins, hi posem l'anguila fumada i, per donar-hi un toc de la terra, afegim pedra volcànica de la Garrotxa.
  12. Servim el caldo en un bol, acompanyat del canapé de fajol. 
Anar al contingut