Brou volcànic d'inspiració japonesa
- Programa: Tot es mou
- Cuina: MArtina Puigverd
INGREDIENTS
PER AL BROU VOLCÂNIC:
4l d'aigua
1 pastanaga
1 branca d'api
1 nap
1 porro
2 fulles de llorer
1 ceba
PER AL CANAPË DE FAJOL:
60 g de farina de fajol
100g de farina de blat
240g de clara d'ou
240 g de clara d'ou
300g de mantega
Anguila fumada
Soja
PREPARACIÓ
- Netegem i tallem les verdures.
- Les posem a l'olla a saltar amb una mica d'oli, vi i un rajolí de soja
- Quan han agafat sabor, posem l'aigua i les deixem bullir durant una hora.
- Mentre bull el brou preparem el canapé de fajol, que, com ha de reposar unes hores a la nevera, podeu preparar el dia abans.
- Per fer el canapé, barregem les farines de blat i de fajol.
- Afegim una clara d'ou i remenem.
- Poc a poc, incorporem la mantega, prèviament pomada.
- Seguim barrejant perquè emulsioni.
- Un cop feta la pasta i reposada, la posem en una safata de forn amb paper fent la forma d'un canapé i la cuinem a alta temperatura perquè sigui ben cruixent.
- Colem el caldo i el tornem a fer bullir.
- A dins, hi posem l'anguila fumada i, per donar-hi un toc de la terra, afegim pedra volcànica de la Garrotxa.
- Servim el caldo en un bol, acompanyat del canapé de fajol.