Bunyols de coco i pinya
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El coco és una fruita de la qual en surten diferents ingredients: l'aigua i la llet (lleugera i rica en minerals), la farina i la polpa (energètiques i sense gluten), i la mantega (energètica, amb greixos saturats, però sense colesterol).Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER FER ELS BUNYOLS
260 g farina de pastisseria
120 ml llet de coco
60 g oli de coco
50 g sucre
15 g impulsor químic (1 sobre)
3 ous (dos ous sencers i un rovell)
Extracte de vainilla
Oli OVE
Sal
Sucre llustre
PER FER LA CREMA
200 g pinya
100 ml llet de coco
25 g oli de coco
20 g sucre de coco
20 g midó de blat de moro
2 rovells d'ou
1 canonet de canyella
PREPARACIÓ
- Posem al got de la batedora 200 g de pinya pelada i trossejada. Ho triturem i reservem.
- En un got dissolem 20 g de midó de blat de moro amb una cullerada (uns 40 g) de llet de coco, 20 de sucre de coco i un polsim de sal.
- Posem al foc en una cassola 60 ml de llet de coco i un canonet de canyella. Ho portem a ebullició i ho deixem infusionar 0 minuts tapat ja fora del foc.
- Retirem el canonet de canyella de la infusió. Afegim al pot de la infusió 2 rovells d'ou, la pinya triturada i 20 g de sucre. Ho barregem amb les varetes manuals.
- Afegim a aquesta barreja el midó de blat de moro. Ho posem a foc suau fins que la barreja agafi textura.
- Un cop aconseguida la textura hi afegim 25 g d'oli de coco, ho integrem i ho traiem del foc. Posem la crema en un recipient ample, ho filmem a pell i ho deixem temperar. Un cop temperada, posarem la crema a la nevera.
- Desfem 60 g d'oli de coco a foc suau.
- Tamisem en un bol 260 g de farina i hi afegim 15 g d'impulsor químic, 50 de sucre i 120 ml de llet de coco. Ho integrem amb les varetes elèctriques.
- En un bol posem 2 ous sencers i 1 rovell. Els blanquegem amb una mica d'extracte de vainilla i un polsim de sal.
- Afegim els ous blanquejats a la massa dels bunyols i ho amassem amb les varetes elèctriques fins que quedi elàstic.
- Ja tenim la massa. La tapem amb un drap humit i deixem que llevi durant 30 minuts a temperatura ambient.
- Un cop tenim oli escalfat en una paella, agafem la massa dels bunyols, li donem forma de quenelle amb dues culleres i la fregim. Un cop fregides les deixem sobre paper absorbent.
- Traiem la crema de pinya de la nevera, posem la crema dins d'una màniga pastissera i farcim els bunyols.
- Els emplatem posant-hi per sobre una mica de sucre llustre.