Bunyols de lluç
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Fer aquesta recepta és una bona manera d'introduir el peix a aquells que no els agrada, com als més petits.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER FER ELS BUNYOLS
300 g de lluç
- 5 pells de bacallà dessalades
- 110 ml de llet fresca
- 100 g de farina
- 40 ml de nata
- 7 g llevat en pols
- 1 ceba tendra (només la part verda)
- 1 ou
- 1 cabeça d'alls escalivada (necessitarem 1 gra d'all)
- Julivert
- PER A LA MAIONESA:
- 1 ou
- Ous de verat en conserva
- Llima
- Gingebre
- Oli OVE
- Oli de sèsam
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ
- Aboquem en un pot 300 g de lluç sense espines , 40 ml de nata, 110 ml de llet fresca, 5 pells de bacallà prèviament dessalades i escorregudes i un gra d'all escalivat.
- Ho posem al foc i quan arrenqui el bull ho apaguem i ho deixem reposar 30 minuts.
- Colem el pot que ja ha reposat, n'aboquem el líquid dins el got americà i en reservem els sòlids.
- Tamisem 100 g de farina dins un bol i hi integrem 7 g de llevat químic dins el bol on tenim la farina.
- Aboquem la farina dins el got americà on tenim líquid colat. Ho triturem.
- Afegim un ou i ho triturem.
- Afegim julivert picat i ho triturem.
- Afegim els sòlids reservats (lluç, pells i all) i ho triturem.
- Aboquem el contingut del túrmix a un bol.
- Tallem a rodelles la part verda d'una ceba tendra i ho afegim al bol. Ho remenem.
- Tapem el bol i h deixem 2 hores a la nevera.
- Posem en un got batedor 1 ou, ous de verat en conserva, el suc de mitja llima,gingebre ratllat, oli d'oliva, oli de sèsam, sal i pebre. Ho emulsionem i ja tenim feta una maionesa suau amb molta personalitat marinera.
- Per donar forma als bunyols abans de fregir-los, mullem dues culleres soperes i així els manipularem millor i la forma serà més regular.
- Fregim els bunyols. Un cops fregits, els reservem a sobre d'un paper sulfurat.
- Servim els bunyols amb la maionesa i llest!!!