Bunyols de vent amb crema de mango

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'oli d'oliva, millor el de tipus suau o de baixa acidesa; és l'oli més adequat per fregir, ja que aguanta bé les altes temperatures sense oxidar-se.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 ml aigua

    120 g farina de blat

    60 g llard de porc

    5 ous

    2 llimones

    Canyella molta

    Sal

    Oli

    Sucre llustre

    2 mangos

    250 ml llet

    50 g sucre blanc

    40 g de farina de blat de moro

     

PREPARACIÓ

 

  1. Comencem a fer la crema de mango pelant i tallant 2 mangos a trossos mitjans.
  2. Aboquem a un vas americà els mangos tallats, 40 g de midó de blat de moro, 50 g de sucre blanc, l250 ml de llet, un ou (el rovell i la clara), un rovell d'ou i ratlladura de llimona. Triturem fins que queda una textura de crema.
  3. Colem la crema directament a un pot i la coem a foc baix remenant tota l'estona fins que comenci a fer xup-xup.
  4. Retirem el pot del foc i aboquem la crema a una màniga pastissera on hem posat un broquet adequat per farcir els bunyols. 
  5. Dobleguem bé la màniga pastissera perquè la crema no vessii. La reservem en un recipient fins que es temperi i llavors guardem el recipient tapat a la nevera com a mínim una hora.
  6. Posem  a escalfar una cassola fonda amb l'oli fins els 160-170 graus per fregir els bunyols al foc perquè es vagi escalfan
  7. Fem la pasta dels bunyols de vent, posant en un pot 60 g de llard de porc, 150 ml d'aigua i un bon pessic de sal (1,5 g). Ho portem a ebullició.
  8. En un bol, hi barregem 120 grams de farina fluixa de blat. i una mica de canyella.molta
  9. Quan la barreja d'aigua i llard arrenqui el bulli, retirem el pot del foc, aboquem de cop la farina tota de cop. Ho remenem amb una cullera de fusta fins que quedi tot integrat  Passem la massa a un bol.
  10. Trenquem tres ous en un altre bol i els batem lleugerament.
  11. Afegim una mica d'ou batut a la massa i remenem fins que l'integrem. Repetim l'operació fins acabar els ous batuts.
  12. Fregim els bunyols agafant una mica de pasta amb una cullera i ajudant-nos amb una altra cullera per dnar-los forma. Fregim els bunyols en diferents tandes fins acabar la massa.
  13. Un cop fregits, els deixem en un plat amb paper absorbent.
  14. Treiem la màniga amb la crema de la nevera i esperem que els bunyols estiguin tebis per farcir-los.
  15. Posem els bunyols farcits en una safata  i, per acabar, els empolsinem amb sucre llustre.

 

Anar al contingut