Bunyols de vent

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'oli d'oliva, millor el de tipus suau, és el més adequat per fregir: aguanta bé les altes temperatures i no s'oxida.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 ous
  • 220 g de farina
  • una llimona
  • 150 g de llard de porc
  • 250 g de llet fresca
  • 150 g de sucre
  • anís sec
  • 2 beines de cardamom
  • oli
  • Per fer el chutney:
  • 10 taronges
  • vinagre de poma
  • mantega
  • anís estrellat

PREPARACIÓ

  1. A la cassola, hi posem la llet, el llard, el sucre, un polsim de sal, un twist de llimona i 2 beines de cardamom aixafades. Tot junt fins que la llet arrenqui el bull.
  2. Per fer chutney de taronja, tallem a tires la pell d'una taronja i amb totes les taronges, fem un litre de suc.
  3. Amb totes les taronges, fem un litre de suc. Quan hagi reduït, hi afegim els xips de taronja i una boleta d'anís estrellat i ho deixem coure 5 minuts.
  4. Quan arrenqui el bull, traiem la pell i les beines de dins el pot. Hi afegim unes gotes d'anís sec i la farina. Ho traiem del foc i ho remenem fins que ens queda una massa fina. Llavors ho tornarem a posar al foc i ho anem remenant durant deu minuts.
  5. Ho traiem del foc i hi afegim els ous. D'un en un. No ho deixem de remenar en cap moment.
  6. Quan ja tenim la massa feta, posem en una paella fonda oli d'oliva. Anem fent boletes de la massa. Les anem tirant i es van fregint.
  7. Quan estiguin fregits, es deixen en una safata amb paper de cuina perquè absorbeixin l'excés d'oli.
  8. Al final, els arrebossem amb una mica de sucre.
Anar al contingut