Bunyols de vent
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
L'oli d'oliva, millor el de tipus suau, és el més adequat per fregir: aguanta bé les altes temperatures i no s'oxida.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 ous
- 220 g de farina
- una llimona
- 150 g de llard de porc
- 250 g de llet fresca
- 150 g de sucre
- anís sec
- 2 beines de cardamom
- oli
- Per fer el chutney:
- 10 taronges
- vinagre de poma
- mantega
- anís estrellat
PREPARACIÓ
- A la cassola, hi posem la llet, el llard, el sucre, un polsim de sal, un twist de llimona i 2 beines de cardamom aixafades. Tot junt fins que la llet arrenqui el bull.
- Per fer chutney de taronja, tallem a tires la pell d'una taronja i amb totes les taronges, fem un litre de suc.
- Amb totes les taronges, fem un litre de suc. Quan hagi reduït, hi afegim els xips de taronja i una boleta d'anís estrellat i ho deixem coure 5 minuts.
- Quan arrenqui el bull, traiem la pell i les beines de dins el pot. Hi afegim unes gotes d'anís sec i la farina. Ho traiem del foc i ho remenem fins que ens queda una massa fina. Llavors ho tornarem a posar al foc i ho anem remenant durant deu minuts.
- Ho traiem del foc i hi afegim els ous. D'un en un. No ho deixem de remenar en cap moment.
- Quan ja tenim la massa feta, posem en una paella fonda oli d'oliva. Anem fent boletes de la massa. Les anem tirant i es van fregint.
- Quan estiguin fregits, es deixen en una safata amb paper de cuina perquè absorbeixin l'excés d'oli.
- Al final, els arrebossem amb una mica de sucre.