Bunyols de xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és un aliment energètic que, pres amb moderació i preferiblement amb alt percentatge de cacau, aporta nutrients antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 ml de suc de taronja
  • 180 g de farina fluixa 
  • 125 g de xocolata negra per fondre
  • 110 g de sucre blanc
  • 30 g de cacau en pols 
  • 16 g d'impulsor químic
  • 120 ml de nata 35% M.G.
  • 70 ml d'aigua amb gas 
  • 2 ous
  • Oli OVE
  • Sal
  •  

PREPARACIÓ

  1. Comencem per fer una ganache de xocolata. Escalfem 120 ml de nata amb el 35% de greix. Un cop calenta, hi afegim 125 g de xocolata negra per fondre i 30 g de cacau. Ho remenem fins que es desfaci.
  2. Omplim motlles en forma de semiesferes amb la ganache i els deixem 12 hores al congelador.
  3. Espremem taronges i en fem una reducció. Colem 600 ml de suc de taronja i l'aboquem en un pot amb 60 g de sucre. Ho portem a ebullició i ho deixem reduir fins a tenir una textura densa, i ho reservem.
  4. Prepararem la tempura. Posem dos ous en un bol i els batem. Hi afegim 180 g de farina fluixa amb un colador i 16 g d'impulsor químic. També hi incorporem 50 g de sucre blanc i ho integrem tot amb una vareta. 
  5. Hi posem 70 ml d'aigua amb gas, que ha de ser freda, i ho integrem amb moviments suaus per preservar el gas. Hi afegim una mica de sal i deixem que reposi 5 minuts a la nevera.
  6. Traiem els motlles del congelador. Els submergim dins el bol amb la tempura i els posem a dins d'una cassola alta amb oli a 180º. Els fregim fins que siguin rossos i els reservem en un plat amb paper absorbent.
  7. A l'hora d'emplatar, hi afegim la reducció de taronja per sobre amb una cullera.
Anar al contingut