Cachopo amb espinacs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Pels seus ingredients, com la vedella i els espinacs, aquesta és una recepta rica en ferroAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 llibrets de culata o cap de mort de vaca- 2 manats d'espinacs
- 200 g de blat de moro cruixent
- 300 g de panko
- 200 g de cecina
- 100 g d'ametlles marcona torrades
- 12 pebrots del piquillo
- 4 ous
- 4 grans d'all
- Farina
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Pelem i laminem quatre grans d'all. Els tallem per la meitat.
- Posem a una safata de forn 12 pebrots del piquillo i, per sobre, la meitat dels alls que hem laminat prèviament. Hi posem per sobre una mica d'oli OVE.
- Fiquem els piquillos al forn, a 140º, i els hi tindrem durant 20 minuts. Quan ja faci 10 minuts que hi siguin, donarem la volta als pebrots i així es faran per les dues cares.
- Traiem les tiges de dos manats d'espinacs i els reservem.
- En una paella posem una mica d'oli OVE i, quan sigui calent, hi posem l'altra part dels alls laminats. Els donem un parell de voltes i hi afegim els espinacs. Els deixem al foc coent-se durant 3 minuts. Ho salpebrem.
- Passats els 3 minuts en retirem i reservem els espinacs.
- Aixafem amb un martell de cuina dos filets grans de cap de mort / culata de vaca tallats en forma de papallona. Els obrim i els aixafem perquè els filets guanyin extensió.
- Obrim els filets i els farcim amb els espinacs.
- Hi afegim 200 g de cecina tallada ben prima. Un cop farcits els tornem a tancar i en segellem les vores amb cops de martell. Els salpebrem.
- En una cassola gran, hi posem una bona quantitat d'oli OVE.
- Donem la volta als pebrots del piquillo que tenim al forn.
- Triturem al got batedor 200 g de bat de moro cruixent. Ho triturem i ho reservem.
- Triturem 100 g d'ametlla marcona torrada. Ho afegim al bol del blat de moro.
- En aquest bol, hi afegim 300 g de panko.
- Posem farina en una safata.
- En una altra safata posem el panko i els fruits secs.
- A un bol batem quatre ous i, un cops batuts, ho passem a una altra safata.
- Fregim els filets prèviament, enfarinant-los primer amb farina, després amb l'ou i, finalment, amb el panko.
- Traiem els piquillos del forn, els donem la volta de manera que quedi l'all per sobre i els servim amb els filets. I ja ho tenim!!!