Calamars a la romana: l'arrebossat perfecte
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Maria Nicolau
INGREDIENTS
Calamars frescos
Oli
1 ou
140 g de farina
130 ml d'aigua amb gas
Llevat o bicarbonat
PREPARACIÓ
- Netegem els calamars i en tallem el cos a rodanxes primes.
- Amb un drap, en traiem l'aigua i els enfarinem.
- Per a l'arrebossat orly, semblant a la tempura japonesa, posem en un bol aigua amb gas molt freda o cervesa freda (no tota, l'anirem incorporant per evitar que la massa faci grumolls).
- Hi afegim dues cullerades de cafè de bicarbonat o llevat, si heu optat per l'aigua amb gas.
- Separem la clara de l'ou.
- Muntem la clara i l'afegim al bol. Remenem.
- Incorporem el rovell i remenem de nou.
- Posem dins la massa les anelles de calamar enfarinades i les fregim amb oli molt calent.
- Ho emplatem.
- Podeu acompanyar-les amb talls de llimona, maionesa o soja.