Calamars a la romana: l'arrebossat perfecte

INGREDIENTS

  • Calamars frescos

    Oli

    1 ou

    140 g de farina

    130 ml d'aigua amb gas

    Llevat o bicarbonat

PREPARACIÓ

  1. Netegem els calamars i en tallem el cos a rodanxes primes.
  2. Amb un drap, en traiem l'aigua i els enfarinem.
  3. Per a l'arrebossat orly, semblant a la tempura japonesa, posem en un bol aigua amb gas molt freda o cervesa freda (no tota, l'anirem incorporant per evitar que la massa  faci grumolls).
  4. Hi afegim dues cullerades de cafè de bicarbonat o llevat, si heu optat per l'aigua amb gas.
  5. Separem la clara de l'ou.
  6. Muntem la clara i l'afegim al bol. Remenem.
  7. Incorporem el rovell i remenem de nou.
  8. Posem dins la massa les anelles de calamar enfarinades i les fregim amb oli molt calent.
  9. Ho emplatem.
  10. Podeu acompanyar-les amb talls de llimona, maionesa o soja. 
Anar al contingut