Calamars a l'andalusa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g calamars
2 patates agres (uns 500 g)
1 llima
1 ou
150 ml d'oli de coco
Gingebre
Farina d'arròs
Tàperes en vinagre
Cibulet
Oli suau
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem 600 g de calamars a rodelles. Els eixuguem i els guardem dins un tàper envoltats per un drap a la nevera.
- En un bol amb aigua freda i gel hi aboquem el suc d'una llima
- Pelem i tallem a palla 500 g de patata (agre, si és possible).
- Posem les patates tallades al bol d'aigua freda i llima.
- Posem en un got batedor 1 ou, 1 cullerada de tàperes en vinagre, el suc d'una llima i sal.
- Ratllem dins del got una mica de gingebre.
- Emulsionem la barreja amb 150 ml d'oli de coco i la reservem.
- Escalfem dues cassoles amb oli OVE.
- Preparem dues safates amb paper absorbent.
- Arrebossem els calamars amb farina d'arròs.
- Eixuguem les patates amb un drap.
- Fregim les patates palla (les patates triguen més a coure que els calamars). Les deixem a una safata amb paper absorbent.
- Fregim els calamars. Els deixem en una safata amb paper absorbent.
- Servim els calamars amb las patates fregides, la salsa i una mica de cibulet picat.