Calamars amb botifarra
- Programa: Gent de mercats
- Cuina: Beltrán Sastre
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Restaurant Echegaray de Barcelona
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de calamar
2 botifarres
1,5 kg de cebes
10 cl de vi fino o de mançanilla
3 o 4 grans d'all
1 fulla de llorer
Sal, oli i pebre
PREPARACIÓ
- Netegem i tallem els calamars, tallem la botifarra a trossos i la ceba en juliana. És important que la ceba estigui tallada de manera uniforme perquè es cogui per igual. Pelem els alls i rentem el llorer.
- En una cassola, daurem la botifarra amb una mica d'oli. Quan sigui rossa, s'hi afegeixen els calamars i ho deixem que cogui un parell de minuts. Ho cobrim amb la ceba, els alls i les fulles de llorer. Ho tapem i deixem coure amb el foc molt baix durant una hora aproximadament.
- Quan veiem que a la ceba ja està força cuita, transparent, hi afegim el vi. Si cal, corregim de sal i pebre, però penseu que la botifarra ja en porta. Deixem evaporar l'alcohol.
- Ho deixem reposar abans de servir. Si ho deixeu per a l'endemà, estarà més bo, recomana el Beltrán.