Calamars amb mandonguilles
INGREDIENTS
3 calamars
120 g de carn picada de vedella
100 g de sofregit de ceba i tomàquet
90 g de carn picada de porc
70 g de pa
50 g de cansalada
300 ml de fumet
300 ml de brou de carn
80 ml de nata
1 grapat d'avellanes torrades
1 grapat d'ametlles torrades
1 presa de xocolata del 70%
1 filet d'anxova en salaó
1 ou
Pinyons
Cerfull
Farina
Safrà
Pebre
Oli
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem els tentacles i les potes dels calamars a una mida ben menuda.
- Tallem les penques dels calamars a rodelles fines.
- Posem les potes i els tentacles dels calamars en un bol. Hi afegim la carn picada de porc, la de vaca i la cansalada també picada. Hi afegim el pa, sense crosta, que haurem remullat abans amb la nata. Ho salpebrem i ho barregem tot, juntament amb un ou batut. Un cop estigui ben integrat, ho deixem una hora a la nevera.
- Fem boles amb la pasta de la mandonguilla, les enfarinem i les fregim una mica amb oli calent. Un cop fregides, les reservem en paper absorbent.
- En una cassola amb un raig d'oli hi enrossim les rodelles de calamar. Quan comencen a agafar color, hi afegim el sofregit de ceba i tomàquet. Ho integrem, i hi aboquem el brou i el fumet. Un cop arrenqui el bull, abaixem el foc i ho coem 30 minuts amb el foc baix.
- Afegim a la cassola les mandonguilles que havíem reservat i ho coem 15 minuts, amb el foc al mínim, tapat.
- Hi afegim una picada feta amb les avellanes, la sal, el pebre, les ametlles, l'anxova, el safrà i la xocolata. Ho integrem, ho tapem i ho coem 15 minuts més.
- Hi afegim un grapat de pinyons, que haurem torrat en una paella, sense oli, i ja ho tindrem.
- Ho emplatem amb una mica de cerfull per sobre.