Calamars farcits

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • Calamars

    Botifarra esmicolada

    Ceba

    Tomàquet ratllat

    Vi ranci

    Sal

    Pebre

    Oli

     

    PER A LA PICADA

    Pa

    Fruita seca

    Xocolata

PREPARACIÓ

  1. Netegem bé els calamars i tallem a trosets les potes i les parts laterals que no utilitzarem per emplatar, però hi seran al farcit. . 
  2. Esmicolem la botifarra.
  3. Preparem un sofregit, amb la ceba i una mica de tomàquet ratllat a foc molt lent i a mitja cocció afegim una mica de vi ranci. 
  4. Heu de deixar que faci xup xup molta estona, sense que es cremi (podeu afegir aigua). I quan esta cuit, el triturem.
  5. Omplim els calamars amb les restes de potes i amb la botifarra esmicolada crua i els tanquem amb un escuradents.
  6. Els marquem en una paella a foc fort i després baixem una mica el foc i els tapem per estovar-los. .
  7. Posem el sofregit en una cassola (el podeu preparar el dia abans), incorporem més vi ranci, posteriorment els calamars i ho cobrim tot amb aigua.
  8. Deixem que faci xup xup.
  9. Quan siguin els calamars siguin tous, arribarà el moment d'incorporar la picada (amb mà de morter o amb la batedora amb una mica del caldo de la cocció), perquè la salsa agafi l'espesor que volem.
  10. Servim, sense l'escuradents i amb el calamar tallat a rodanxes. 
Anar al contingut