Calamars farcits
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
Calamars
Botifarra esmicolada
Ceba
Tomàquet ratllat
Vi ranci
Sal
Pebre
Oli
PER A LA PICADA
Pa
Fruita seca
Xocolata
PREPARACIÓ
- Netegem bé els calamars i tallem a trosets les potes i les parts laterals que no utilitzarem per emplatar, però hi seran al farcit. .
- Esmicolem la botifarra.
- Preparem un sofregit, amb la ceba i una mica de tomàquet ratllat a foc molt lent i a mitja cocció afegim una mica de vi ranci.
- Heu de deixar que faci xup xup molta estona, sense que es cremi (podeu afegir aigua). I quan esta cuit, el triturem.
- Omplim els calamars amb les restes de potes i amb la botifarra esmicolada crua i els tanquem amb un escuradents.
- Els marquem en una paella a foc fort i després baixem una mica el foc i els tapem per estovar-los. .
- Posem el sofregit en una cassola (el podeu preparar el dia abans), incorporem més vi ranci, posteriorment els calamars i ho cobrim tot amb aigua.
- Deixem que faci xup xup.
- Quan siguin els calamars siguin tous, arribarà el moment d'incorporar la picada (amb mà de morter o amb la batedora amb una mica del caldo de la cocció), perquè la salsa agafi l'espesor que volem.
- Servim, sense l'escuradents i amb el calamar tallat a rodanxes.