Calamars farcits
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
El calamar és ric en iode, un mineral que participa en el creixement mental i físic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 calamars
- 1,5 l de fumet
- 3 cebes grosses
- 4 escalunyes
- 150 g de pa
- 250 g de salsa de tomàquet
- 2 ous
- un manat de julivert
- 2 grans d'all
- 1 botifarra
- oli d'oliva verge extra
- pebre blanc
- un got de conyac
PREPARACIÓ
1. Netegem els calamars i en tallem els tentacles.
2. Posem els tentacles amb la botifarra pelada, a bocins petits, al foc fins que ens quedi cuit. Ho traiem i ho reservem.
3. Amb l'oli que ens ha quedat hi tirem una ceba tallada a quadradets molt petits. A foc mig, que vagi fent xup-xup, fins que ens quedi caramel·litzada. Hi incorporem una altra vegada la botifarra i els tentacles de calamar.
4. Quan ens agafa temperatura, hi posem una mica de molla de pa i els 2 ous en cru. Remenem fins que se'ns espesseixi la massa.
5. Agafem els calamars i els farcim amb la massa. Un cop farcits, els cosim amb un escuradents.
6. Els marquem d'una banda i l'altra. Hi afegim conyac i flamegem.
7. Els traiem i a la mateixa cassola, hi posem l'escalunya tallada a juliana, la salsa de tomàquet i el fumet.
8. Tornem a col·locar els calamars a dins i que faci xup-xup fins que quedin tous.
9. Els servim amb una mica d'all i julivert picat per sobre.
2. Posem els tentacles amb la botifarra pelada, a bocins petits, al foc fins que ens quedi cuit. Ho traiem i ho reservem.
3. Amb l'oli que ens ha quedat hi tirem una ceba tallada a quadradets molt petits. A foc mig, que vagi fent xup-xup, fins que ens quedi caramel·litzada. Hi incorporem una altra vegada la botifarra i els tentacles de calamar.
4. Quan ens agafa temperatura, hi posem una mica de molla de pa i els 2 ous en cru. Remenem fins que se'ns espesseixi la massa.
5. Agafem els calamars i els farcim amb la massa. Un cop farcits, els cosim amb un escuradents.
6. Els marquem d'una banda i l'altra. Hi afegim conyac i flamegem.
7. Els traiem i a la mateixa cassola, hi posem l'escalunya tallada a juliana, la salsa de tomàquet i el fumet.
8. Tornem a col·locar els calamars a dins i que faci xup-xup fins que quedin tous.
9. Els servim amb una mica d'all i julivert picat per sobre.