Calamarsons amb fesols

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els fesols, com la resta de llegums, són rics en fibra soluble i insoluble. La soluble ens ajuda a regular els nivells de colesterol, i la insoluble regula el trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g fesols d'ull negre  

    400 g calamarsons  

    200 g farina 

    2 tomàquets pebrot 

    5 nous  

    1 aranja 

    1 ou 

    Fonoll marí envinagrat 

    Oli d'oliva suau 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Cobrim amb aigua mineral 400 g de fesols d'ull negre i els posem a hidratar durant tota la nit i a la nevera.  
  2. Passat aquest temps, descartem l'aigua d'hidratar. 
  3. Posem els fesols a l'olla de pressió i hi posem aigua fins a cobrir-los. Els tapem i posem l'olla al foc. Deixarem que es coguin 25 minuts, que comptaran des que l'olla comenci a xiular. Passat aquest temps, traurem la pressió però deixarem els fesols dins l'olla una hora. 
  4. Tallem per la meitat i traiem les llavors de 2 tomàquets tipus pebrot o nas de bruixa. Els tallem a mida macedònia i els posem en un bol gran, que ja serà el de servir. 
  5. Tallem per la meitat 5 brots de fonoll marí envinagrat. 
  6. Tallem un grill d'aranja i l'espremem en un got batedor. 
  7. Afegim al got batedor 1 ou trencat i una bona quantitat d'oli d'oliva suau. Hi posem un pessic de sal i ho turbinem tot fins a aconseguir la textura d'una maionesa.  
  8. Passem la maionesa a un biberó. 
  9. Pelem 5 nous i les tallem amb el ganivet. 
  10. Les posem al bol amb tomàquet. 
  11. Si ja ha passat una hora des de la cocció, obrim els fesols i els rescatem amb l'aranya per posar-los al bol amb el tomàquet i les nous. 
  12. Ho salpebrem. 
  13. Per altra banda, assequem 400 g de calamarsons nets amb un drap de cotó.  
  14. Els enfarinem amb 200 g de farina. 
  15. Retirem l'excés de farina amb un colador. 
  16. Posem una bona quantitat d'oli a escalfar i quan arribi als 180 graus, hi tirem els calamarsons en tandes. 
  17. Retirem els calamarsons fregits i deixem que reposin en un plat amb paper absorbent. 
  18. Emplatem els calamarsons amb l'amanida de fesols i ho amanim amb la maionesa d'aranja. 
Anar al contingut