Calamarsons amb fesols
INGREDIENTS
400 g fesols d'ull negre
400 g calamarsons
200 g farina
2 tomàquets pebrot
5 nous
1 aranja
1 ou
Fonoll marí envinagrat
Oli d'oliva suau
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Cobrim amb aigua mineral 400 g de fesols d'ull negre i els posem a hidratar durant tota la nit i a la nevera.
- Passat aquest temps, descartem l'aigua d'hidratar.
- Posem els fesols a l'olla de pressió i hi posem aigua fins a cobrir-los. Els tapem i posem l'olla al foc. Deixarem que es coguin 25 minuts, que comptaran des que l'olla comenci a xiular. Passat aquest temps, traurem la pressió però deixarem els fesols dins l'olla una hora.
- Tallem per la meitat i traiem les llavors de 2 tomàquets tipus pebrot o nas de bruixa. Els tallem a mida macedònia i els posem en un bol gran, que ja serà el de servir.
- Tallem per la meitat 5 brots de fonoll marí envinagrat.
- Tallem un grill d'aranja i l'espremem en un got batedor.
- Afegim al got batedor 1 ou trencat i una bona quantitat d'oli d'oliva suau. Hi posem un pessic de sal i ho turbinem tot fins a aconseguir la textura d'una maionesa.
- Passem la maionesa a un biberó.
- Pelem 5 nous i les tallem amb el ganivet.
- Les posem al bol amb tomàquet.
- Si ja ha passat una hora des de la cocció, obrim els fesols i els rescatem amb l'aranya per posar-los al bol amb el tomàquet i les nous.
- Ho salpebrem.
- Per altra banda, assequem 400 g de calamarsons nets amb un drap de cotó.
- Els enfarinem amb 200 g de farina.
- Retirem l'excés de farina amb un colador.
- Posem una bona quantitat d'oli a escalfar i quan arribi als 180 graus, hi tirem els calamarsons en tandes.
- Retirem els calamarsons fregits i deixem que reposin en un plat amb paper absorbent.
- Emplatem els calamarsons amb l'amanida de fesols i ho amanim amb la maionesa d'aranja.