Calçotada amb romesco de clementines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Biarnés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fundació Alícia
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El calçot és una ceba, de tendresa i gust suau característics, que és rica en fibra, vitamines i minerals, de poc contingut energètic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 40 calçots
- Per al romesco de clementines:
- Clementines
- 30 g de liquat de Clementina
- 3 grans d'all
- 20 g d'oli d'oliva verge extra
- 25 g d'avellanes torrades
- 25 g d'ametlles torrades
- 1 nyora
- vinagre de poma
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, escaliveu els grans d'all al forn, a 180 graus, durant 30 minuts.
Mentrestant, poseu les nyores en remull en aigua calenta.
Per fer el suc de clementina, liqueu mitja clementina sense pelar i mitja clementina pelada.
A continuació, deixeu coure els calçots en una barbacoa de taula durant uns 15 minuts. Quan estiguin cuits, emboliqueu-los amb paper de diari de 10 en 10 i deixeu-los reposar uns minuts.
Per fer el romesco, retireu la polpa de les nyores amb una cullera, peleu els grans d'all escalivats, poseu-ho tot en un got de batedora, juntament amb el liquat de clementina, uns quants grills de clementina, les avellanes, les ametlles, el vinagre, la sal i el pebre, tritureu-ho amb el batedor i aneu afegint-hi l'oli a poc a poc perquè s'emulsioni el conjunt.
I ja per acabar, emplateu els calçots i serviu-los acompanyats del romesco de clementina.
Mentrestant, poseu les nyores en remull en aigua calenta.
Per fer el suc de clementina, liqueu mitja clementina sense pelar i mitja clementina pelada.
A continuació, deixeu coure els calçots en una barbacoa de taula durant uns 15 minuts. Quan estiguin cuits, emboliqueu-los amb paper de diari de 10 en 10 i deixeu-los reposar uns minuts.
Per fer el romesco, retireu la polpa de les nyores amb una cullera, peleu els grans d'all escalivats, poseu-ho tot en un got de batedora, juntament amb el liquat de clementina, uns quants grills de clementina, les avellanes, les ametlles, el vinagre, la sal i el pebre, tritureu-ho amb el batedor i aneu afegint-hi l'oli a poc a poc perquè s'emulsioni el conjunt.
I ja per acabar, emplateu els calçots i serviu-los acompanyats del romesco de clementina.