Calçots de senyoret
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La salsa dels calçots és rica en greixos saludables, anomenats monoinsaturats, procedents de l'oli d'oliva i de la fruita seca que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 manat de calçots
3 l d'oli OVE
llorer
farigola
romaní
sal de Maldon
PER FER LA SALSA PELS CALÇOTS
4 nyores
1 cabeça d'alls
5 tomàquets madurs de penjar
100 g d'ametlles
50 g d'avellanes
1 got d'oli OVE
julivert
sal
PREPARACIÓ
PER FER LA SALSA DE CALÇOTS
- Hidratem les nyores.
- Escalivem l'all al forn durant 30 minuts a 220 graus.
- Ratllem el tomàquet.
- Traiem la polpa de la nyora i la barregem amb el tomàquet ratllat.
- Posem al pot de la batedora el tomàquet ratllat amb les nyores, les ametlles, les avellanes i el julivert. Ho salem. Ho batem tot mentre hi anem afegint oli de mica en mica, fins que lliguem la salsa. Ho rectifiquem de sal.
PER FER ELS CALÇOTS
- Pelem els calçots.
- Per aconseguir un gust fumat semblant al de la brasa, els cremem una mica al foc.
- Fem un manat amb llorer, farigola i romaní. El posem amb els calçots dins d'una cassola amb tres litres d'oli, que posarem a foc molt lent durant 20 minuts.
- Traiem els calçots i els eixuguem. Els marquem a la planxa. Reservarem per a altres usos uns quants calçots amb l'oli on els hem confitat. Es conserven molt bé.
- Servim els calçots amb la salsa a banda i sal de Maldon per sobre.