Calçots en escabetx cremós
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
10 calçots
20 avellanes torrades
120 g vi ranci
100 g vinagre vell
1 raig vi blanc
30 g farina de blat de moro
10 boletes de pebre negre
2 grans d'all
2 nyores
2 fulles de llorer
1 cullerada pebre vermell fumat picant
2 cullerades panela
1 cullerada mantega
Menta
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Pelem els calçots. Ens en quedem la part blanca i la tallem a la mida del dit índex. Els posem al foc amb aigua fins que els cobrim, una cullerada de mantega, sal i un raig de vi blanc. Quan comencin a bullir, els hi tenim 2 minuts coent-se.
- Traiem la polpa de les nyores després d'haver-les tingut en remull 24 h en aigua mineral.
- Laminem 2 grans d'all i els coem en una cassola amb força oli d'oliva verge extra. Quan comencen a canviar de color, hi posem una cullerada de pebre vermell fumat dolç. Ho remenem fora del foc. Ho tornem a posar al foc, amb el llorer, el vi ranci i el vinagre vell. Hi afegim el sucre panela i, quan s'hagi dissolt, hi posem la polpa de les nyores, els grans de pebre aixafats, hi abaixem el foc al mínim i que es lliguin tots els ingredients.
- Dissolem la farina de blat de moro en 80 g d'aigua mineral freda. L'afegim a l'escabetx i ho remenem fins que ens agafi cos. Hi afegim els calçots i ho deixem a foc mitjà durant 2 minuts.
- Ho servim amb les avellanes picades i una mica de fulles de menta per sobre.