Caldereta de Corball
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Matís Bar, Barcelona
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
El corball és un peix semblant a la daurada, del tipus semigras, ric en proteïnes i de carn molt gustosa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 300 g de corball
- 6 escalunyes
- 200 g de sofregit de tomàquet
- 100 ml de fumet
- 30 ml de vi ranci
- 20 ml licor d'anís sec
- 100 ml de fons de carn
- Per a la picada:
- 1/2 all
- fulles de julivert
- 4 ametlles torrades pelades
- 1 bastonet de pa
- brins de safrà
- aigua mineral
- Altres:
- 1 colrave
- 1 patata
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, pelem i tallem les escalunyes ben fines. A continuació, les posem a la cassola on farem la caldereta amb l'oli, a foc baix, fins que siguin transparents, durant uns 10 min.
Després, hi posem el vi, fins que torni a quedar sec i gelatinós uns 5 minuts. Hi afegim el sofregit base i ho coem uns 10 minuts.
Per últim, hi afegim el brou de carn i el fumet, fins que s'integrin els elements, uns 10/15 minuts.
Mentrestant, fem la picada al túrmix amb l'all, el julivert, les ametlles torrades pelades, el bastonet de pa, els brins de safrà i l'aigua mineral i l'afegim a la cassola amb l'anís sec, al mateix moment, i ho coem 5 minuts. Ho reservem.
Escaldem la patata tallada i pelada i el colrave tallat en aigua bullint, 5 minuts. Ho escorrem i ho reservem. Els afegim al sofregit de la caldereta i ho coem 10 minuts.
I per acabar, tallem el corball a daus, l'afegim a la cassola i ho coem uns 5 minuts. Acabem el plat amb una mica de julivert picat.
Després, hi posem el vi, fins que torni a quedar sec i gelatinós uns 5 minuts. Hi afegim el sofregit base i ho coem uns 10 minuts.
Per últim, hi afegim el brou de carn i el fumet, fins que s'integrin els elements, uns 10/15 minuts.
Mentrestant, fem la picada al túrmix amb l'all, el julivert, les ametlles torrades pelades, el bastonet de pa, els brins de safrà i l'aigua mineral i l'afegim a la cassola amb l'anís sec, al mateix moment, i ho coem 5 minuts. Ho reservem.
Escaldem la patata tallada i pelada i el colrave tallat en aigua bullint, 5 minuts. Ho escorrem i ho reservem. Els afegim al sofregit de la caldereta i ho coem 10 minuts.
I per acabar, tallem el corball a daus, l'afegim a la cassola i ho coem uns 5 minuts. Acabem el plat amb una mica de julivert picat.