Caldereta de Corball

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Matís Bar, Barcelona
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El corball és un peix semblant a la daurada, del tipus semigras, ric en proteïnes i de carn molt gustosa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 300 g de corball
  • 6 escalunyes
  • 200 g de sofregit de tomàquet
  • 100 ml de fumet
  • 30 ml de vi ranci
  • 20 ml licor d'anís sec
  • 100 ml de fons de carn
  • Per a la picada:
  • 1/2 all
  • fulles de julivert
  • 4 ametlles torrades pelades
  • 1 bastonet de pa
  • brins de safrà
  • aigua mineral
  • Altres:
  • 1 colrave
  • 1 patata
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, pelem i tallem les escalunyes ben fines. A continuació, les posem a la cassola on farem la caldereta amb l'oli, a foc baix, fins que siguin transparents, durant uns 10 min.

Després, hi posem el vi, fins que torni a quedar sec i gelatinós uns 5 minuts. Hi afegim el sofregit base i ho coem uns 10 minuts.

Per últim, hi afegim el brou de carn i el fumet, fins que s'integrin els elements, uns 10/15 minuts.

Mentrestant, fem la picada al túrmix amb l'all, el julivert, les ametlles torrades pelades, el bastonet de pa, els brins de safrà i l'aigua mineral i l'afegim a la cassola amb l'anís sec, al mateix moment, i ho coem 5 minuts. Ho reservem.

Escaldem la patata tallada i pelada i el colrave tallat en aigua bullint, 5 minuts. Ho escorrem i ho reservem. Els afegim al sofregit de la caldereta i ho coem 10 minuts.

I per acabar, tallem el corball a daus, l'afegim a la cassola i ho coem uns 5 minuts. Acabem el plat amb una mica de julivert picat.
Anar al contingut