Caldo de mandioca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La mandioca és un tubercle i, com a tal, ric en hidrats de carboni complexos (principalment, en midó) i baix en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g de mandioca neta i pelada
1 ceba reca
1 gra d'all
vi blanc
oli OVE
pebre negre
aigua mineral
sal
Per fer el brou
mitja gallina
1 porro
1 xirivia
1 all
julivert
PREPARACIÓ
- Posem a bullir la mitja gallina, el porro, la xirivia, l'all i el julivert durant 2 hores.
- Pelem i tallem la mandioca a mida d'una mossegada.
- Colem el caldo de gallina i reduïm.
- Esmicolem la carn de gallina i la reservem.
- Bullim la mandioca en el brou de gallina durant 30 minuts. Hi afegim aigua si cal.
- Tallem la ceba a la brunesa i l'enrossim en una cassola.
- Un cop ha quedat rossa, hi tirem un raig de vi blanc.
- Piquem l'all i l'afegim a la ceba.
- Mentre la ceba i l'all s'acaben d'enrossir, posem la mandioca cuita al got de la batedora amb una mica d'aigua. Ho triturem fins que quedi ben fi.
- Colem el triturat i el posem dins de la cassola amb la ceba i l'all i deixem que es faci 5 minuts més. Ho rectifiquem de sal i pebre.
- Tallem el cibulet.
- Ho servim en recipients individuals amb cibulet, la gallina esmicolada, una mica de pebre negre i un raig d'oli OVE per sobre.