Calzone de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta és ideal per introduir noves verdures en els gustos dels nens.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 1 PERSONA
150 g espinacs baby
2 carxofes
2 tomacons
1 ceba de Figueres
1 all
1 fulla llorer
50 g mozzarella seca
1 raig de vinagre de vi blanc
1 llimona
1 grapat de julivert
pebre vermell fumat dolç
oli OVE
sal
Per a la massa de la pizza
55 g farina d'espelta
50 g aigua mineral
3 g llevat fresc
PREPARACIÓ
- Comencem fent la massa: posem 55 g de farina d'espelta i 50 ml d'aigua mineral en un bol gros i pastem. Si veiem que necessita més farina, n'hi afegim, segons la que agafi. Quan veiem que se'ns enganxa menys, ho tapem amb paper film, ben bé tocant la massa, i la deixem reposar 30 minuts fora de la nevera.
- Passada la mitja hora, hi afegim un polsim de sal, 3 g de llevat fresc i amassem. Quan estigui tot ben barrejat i ja no s'enganxi, la tornem a filmar a pell i la deixem 48 hores a la nevera.
- Agafem les carxofes, les pelem, deixant-ne només la part més tendra, en traiem les barbes interiors i les deixem en remull dins un bol amb aigua, el suc d'una llimona, la mateixa llimona partida en dues meitats i julivert fresc. Això ho fem per evitar que s'oxidin.
- Posem aigua a bullir amb una mica de sal, en una olla tapada.
- Tallem cada carxofa en 6 talls i els posem a l'olla perquè s'escaldin durant 3 minuts. Passat aquest temps, els traiem de l'aigua i els reservem.
- Pelem una ceba de Figueres i la tallem a juliana.
- Pelem un gra d'all, el tallem a làmines, a bastonets i a quadradets. Ens ha de quedar ben menut.
- Saltem la ceba en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra, a foc mitjà. Quan comenci a estar transparent, hi afegim l'all, i quan estigui a mig fer, hi posem els espinacs frescos. Salpebrem, remenem i, quan estigui cuit, reservem.
- Per fer la salsa de tomàquet, ratllem dos tomacons i els coem a una paella sense oli. Hi afegim una fulla de llorer, una culleradeta de pebre vermell fumat dolç i un raig de vinagre de vi blanc. Abans que se'ns acabi d'evaporar del tot, ho traiem del foc perquè no ens amargantegi.
- Posem el forn a màxima temperatura perquè es vagi escalfant i traiem la massa de la nevera. Ens posem una mica d'oli a la mans, també en posem a la fusta on treballarem la pasta i l'estirem amb els dits. Quan ens agafi la forma rodona, la posem damunt un paper sulfurat que tindrem just al costat.
- Com que haurem de tancar la pizza, n'omplirem només un costat. Primer hi posem un fons de salsa de tomàquet, a damunt hi afegim les verdures, ho cobrim amb tres rodelles de mozzarella seca i tanquem la pizza delicadament. Segellem les puntes amb els dits i portem la pizza al forn que ja tindrem calent. Que cogui 10 minuts a màxima temperatura i ja la tindrem a punt.