Calzone de verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta és ideal per introduir noves verdures en els gustos dels nens.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 1 PERSONA

    150 g espinacs baby     

    2 carxofes

    2 tomacons

    1 ceba de Figueres

    1 all

    1 fulla llorer

    50 g mozzarella seca

    1 raig de vinagre de vi blanc

    1 llimona

    1 grapat de julivert

    pebre vermell fumat dolç

    oli OVE

    sal

     

    Per a la massa de la pizza

    55 g farina d'espelta

    50 g aigua mineral

    3 g llevat fresc

PREPARACIÓ

 

  1. Comencem fent la massa: posem 55 g de farina d'espelta i 50 ml d'aigua mineral en un bol gros i pastem. Si veiem que necessita més farina, n'hi afegim, segons la que agafi. Quan veiem que se'ns enganxa menys, ho tapem amb paper film, ben bé tocant la massa, i la deixem reposar 30 minuts fora de la nevera.
  2. Passada la mitja hora, hi afegim un polsim de sal, 3 g de llevat fresc i amassem. Quan estigui tot ben barrejat i ja no s'enganxi, la tornem a filmar a pell i la deixem 48 hores a la nevera.
  3. Agafem les carxofes, les pelem, deixant-ne només la part més tendra, en traiem les barbes interiors i les deixem en remull dins un bol amb aigua, el suc d'una llimona, la mateixa llimona partida en dues meitats i julivert fresc. Això ho fem per evitar que s'oxidin.
  4. Posem aigua a bullir amb una mica de sal, en una olla tapada.
  5. Tallem cada carxofa en 6 talls i els posem a l'olla perquè s'escaldin durant 3 minuts. Passat aquest temps, els traiem de l'aigua i els reservem.
  6. Pelem una ceba de Figueres i la tallem a juliana.
  7. Pelem un gra d'all, el tallem a làmines, a bastonets i a quadradets. Ens ha de quedar ben menut.
  8. Saltem la ceba en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra, a foc mitjà. Quan comenci a estar transparent, hi afegim l'all, i quan estigui a mig fer, hi posem els espinacs frescos. Salpebrem, remenem i, quan estigui cuit, reservem.
  9. Per fer la salsa de tomàquet, ratllem dos tomacons i els coem a una paella sense oli. Hi afegim una fulla de llorer, una culleradeta de pebre vermell fumat dolç i un raig de vinagre de vi blanc. Abans que se'ns acabi d'evaporar del tot, ho traiem del foc perquè no ens amargantegi.
  10. Posem el forn a màxima temperatura perquè es vagi escalfant i traiem la massa de la nevera. Ens posem una mica d'oli a la mans, també en posem a la fusta on treballarem la pasta i l'estirem amb els dits. Quan ens agafi la forma rodona, la posem damunt un paper sulfurat que tindrem just al costat.
  11. Com que haurem de tancar la pizza, n'omplirem només un costat. Primer hi posem un fons de salsa de tomàquet, a damunt hi afegim les verdures, ho cobrim amb tres rodelles de mozzarella seca i tanquem la pizza delicadament. Segellem les puntes amb els dits i portem la pizza al forn que ja tindrem calent. Que cogui 10 minuts a màxima temperatura i ja la tindrem a punt.
Anar al contingut