Caneló de fricandó

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La vedella és rica en minerals com el ferro, el iode, el zinc i el seleni, i en vitamines del grup B, com la B2 i la B12. Tots aquests nutrients fan d'aquesta carn un aliment recomanat per a totes les edats.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    300 g llata vedella
  • 200 g ceba rossa
  • 100 g pebrot verd
  • 100 g xiitakes
  • 80 g porro 
  • 50 g mantega
  • 15 g tomàquet concentrat
  • 50 g farina de cigró
  • 20 g pasta d'avellana torrada
  • 8 g xocolata
  • 8 g farina d'ametlla
  • 555 ml caldo vedella
  • 375 ml nata doble
  • 3 alls escalivats
  • 4 plaques pasta fresca
  • Oli OVE
  • Avellanes torrades
  • Pebre
  • Romaní
  • Farigola
  • Cibulet

PREPARACIÓ

  1. Fem un bany de sal a la llata de vedella. En 1 litre d'aigua, hi dissolem 100 g de sal i hi deixem la carn durant 2 hores.
  2. La carn, amb el bany de sal fet, la fiquem en una bossa d'envasar al buit amb una branca de romaní, i l'envasem. Li fem una cocció al buit i a baixa temperatura.
  3. Preescalfem el forn a 82º C, amb una olla plena d'aigua, on submergirem la bossa amb la carn durant 16 hores. Ho taparem.
  4. En una cassola a foc mitjà, afegim els xiitakes tallats molt petits i pebrot pelat i tallat també molt petit.
  5. Obrim la bossa de la llata. Reservem el brou que s'hi ha generat.
  6. Esfilagarsem la llata quan encara està calenta.
  7. Traiem 3 grans d'all d'una cabeça que hem escalivat, els pelem, els aixafem i els afegim a la cassola.
  8. Deixem que els xiitakes, els pebrots i els alls es vagin fent, aproximadament 20 minuts.
  9. Afegim la ceba rossa a la cassola i barregem tots els ingredients.
  10.  Afegim uns branquillons de farigola i romaní, i 180 ml de brou de vedella que hem escalfat.
  11. Afegim una pasta de tomàquet concentrada i deixem que es cogui fins que s'assequi.
  12. Afegim la carn esfilagarsada i el líquid de la bossa que havíem reservat a la cassola. Acabem d'esfilagarsar la carn amb l'ajuda d'unes forquilles.
  13. Afegim la xocolata, l'ametlla en pols, un polsim de sal i unes voltes de pebre. Quan estiguin tots els ingredients ben integrats, ho ficarem tot dins d'una mànega quan es refredi una mica.
  14. Bullim la làmina del caneló.
  15. En un pot, escalfem la doble nata i en un altre, els 375 ml de brou de vedella.
  16. En una cassola, fonem una mica de mantega. Quan ho tenim, hi afegim el porro picat. El suem.
  17. Quan tenim el porro al punt, hi afegim la farina de cigró amb l'ajuda d'un colador, la nata i el brou de vedella, i remenem.
  18. Hi afegim la pasta d'ametlla i continuem remenant fins a aconseguir la textura desitjada.
  19. Farcim la pasta de caneló i li posem la salsa per sobre.
  20. Piquem cibulet i ametlla torrada i l'hi posem per sobre.

 

 

Anar al contingut