Caneló de fricandó
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La vedella és rica en minerals com el ferro, el iode, el zinc i el seleni, i en vitamines del grup B, com la B2 i la B12. Tots aquests nutrients fan d'aquesta carn un aliment recomanat per a totes les edats.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
300 g llata vedella- 200 g ceba rossa
- 100 g pebrot verd
- 100 g xiitakes
- 80 g porro
- 50 g mantega
- 15 g tomàquet concentrat
- 50 g farina de cigró
- 20 g pasta d'avellana torrada
- 8 g xocolata
- 8 g farina d'ametlla
- 555 ml caldo vedella
- 375 ml nata doble
- 3 alls escalivats
- 4 plaques pasta fresca
- Oli OVE
- Avellanes torrades
- Pebre
- Romaní
- Farigola
- Cibulet
PREPARACIÓ
- Fem un bany de sal a la llata de vedella. En 1 litre d'aigua, hi dissolem 100 g de sal i hi deixem la carn durant 2 hores.
- La carn, amb el bany de sal fet, la fiquem en una bossa d'envasar al buit amb una branca de romaní, i l'envasem. Li fem una cocció al buit i a baixa temperatura.
- Preescalfem el forn a 82º C, amb una olla plena d'aigua, on submergirem la bossa amb la carn durant 16 hores. Ho taparem.
- En una cassola a foc mitjà, afegim els xiitakes tallats molt petits i pebrot pelat i tallat també molt petit.
- Obrim la bossa de la llata. Reservem el brou que s'hi ha generat.
- Esfilagarsem la llata quan encara està calenta.
- Traiem 3 grans d'all d'una cabeça que hem escalivat, els pelem, els aixafem i els afegim a la cassola.
- Deixem que els xiitakes, els pebrots i els alls es vagin fent, aproximadament 20 minuts.
- Afegim la ceba rossa a la cassola i barregem tots els ingredients.
- Afegim uns branquillons de farigola i romaní, i 180 ml de brou de vedella que hem escalfat.
- Afegim una pasta de tomàquet concentrada i deixem que es cogui fins que s'assequi.
- Afegim la carn esfilagarsada i el líquid de la bossa que havíem reservat a la cassola. Acabem d'esfilagarsar la carn amb l'ajuda d'unes forquilles.
- Afegim la xocolata, l'ametlla en pols, un polsim de sal i unes voltes de pebre. Quan estiguin tots els ingredients ben integrats, ho ficarem tot dins d'una mànega quan es refredi una mica.
- Bullim la làmina del caneló.
- En un pot, escalfem la doble nata i en un altre, els 375 ml de brou de vedella.
- En una cassola, fonem una mica de mantega. Quan ho tenim, hi afegim el porro picat. El suem.
- Quan tenim el porro al punt, hi afegim la farina de cigró amb l'ajuda d'un colador, la nata i el brou de vedella, i remenem.
- Hi afegim la pasta d'ametlla i continuem remenant fins a aconseguir la textura desitjada.
- Farcim la pasta de caneló i li posem la salsa per sobre.
- Piquem cibulet i ametlla torrada i l'hi posem per sobre.