Caneló de samfaina amb pesto rosso
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pinyons són una fruita seca molt nutritiva, rics en energia, proteïnes, greixos saludables, vitamines del grup B i minerals com el potassi, el fòsfor o el magnesi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
60 g de pinyons
50 g de grana padano
100 ml d'aigua mineral
8 tubs de canelons
5 tomàquets secs en oli
3 tomàquets pera
2 cebes de Figueres
1 albergínia
1/2 pebrot vermell
Vi ranci
Farigola
Oli OVE
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Preparem la samfaina. Posarem a la brasa o al forn a la papillota dues cebes, mig pebrot vermell, una albergínia i tres tomàquets pera. Un cop escalivats els pelem i tallem a mida de macedònia. Després els passem per la paella amb una mica d'oli OVE i farigola per treure'n tota l'aigua de vegetació fins que quedin secs. Per últim hi afegim un raig de vi ranci, ho salpebrem i ho fiquem en una mànega.
- Fem suar 60 g de pinyons a la brasa o a la paella i els deixem refredar. Després els fiquem en un got batedor juntament amb 50 g de formatge grana padano, cinc tomàquets secs en oli d'oliva, 100 ml d'aigua i un rajolí d'oli dels tomàquets. Ho emulsionem fins que ens quedi una salsa espessa.
- Passem per aigua calenta els tubs precuits de canelons i els farcim amb la samfaina que tenim a la mànega pastissera.
- En una safata posem una base de pesto rosso, els canelons al damunt i ho napem amb més pesto. Posem la safata a la barbacoa o al forn tres minuts.
- Hi afegim una mica de farigola per sobre.