Caneló de tòfona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 làmines grans i fresques de caneló
500 g de llet
300 g de rostit de vedella
150 g nata 35%
70 g de fetge d'ànec semicuit
70 g de formatge parmesà
40 g farina
40 de mantega
1 l de brou de carn
1 tòfona d'uns 40 grams
1 branca d'api
2 pastanagues petites
2 porros
1 gra d'all
sal
pebre blanc
nou moscada
llorer
farigola
menuts de pollastre
vi ranci
oli OVE
cibulet
PREPARACIÓ
- Repelem i traiem la carn de 300 g de rostit. L'esmicolem i la guardem.
- Rostim 1 branca d'api, 2 porros i 2 pastanagues tallades a brunesa en una cassola amb oli OVE, afegint-hi i 1 gra d'all aixafat, 1 fulla de llorer i farigola.
- Afegim un raig de vi ranci a la cassola i deixem evaporar l'alcohol.
- Afegim la carn esmicolada a la cassola.
- Escalfem 1 l de brou de carn.
- Tallem els menuts ben petits i els enrossim en una paella amb un raig d'oli OVE.
- Afegim sal, pebre i un raig de vi ranci a la paella. Deixem evaporar l'alcohol.
- Afegim a la paella 70 g de fetge d'ànec semicuit i ho barregem.
- Un cop barrejat ho fiquem a la cassola.
- Afegim a la cassola la meitat del brou i ho deixem evaporar del tot. Ho reservem. L'altra meitat la deixem reduir en la mateixa olla.
- Posem en un pot 40 g de mantega i 40 g de farina. Ho remenem i ho deixem coure durant 10 minuts.
- Posem a escalfar en un pot 500 ml de llet fresca i 150 ml de nata 35% i un polsim de sal.
- Ratllem 70 g de formatge parmesà.
- Aboquem la llet calenta sobre el roux tot remenant. Afegim la meitat del formatge ratllat i l'integrem. Hi afegim nou moscada ratllada i pebre blanc. Reservem.
- Ratllem part d'una tòfona dins la beixamel i reservem.
- Estirem les làmines de caneló sobre un drap humit i les farcim amb el contingut de la cassola.
- Posem en el fons d'una safata de forn una cullerada de beixamel, els canelons a sobre, ho napem amb la resta de beixamel i hi afegim la resta del formatge ratllat.
- Enfornem a 220º durant 10 minuts.
- Ho servim amb la tòfona ratllada per sobre, un filet de la reducció de brou i cibulet.