Canelons argentins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les verdures de color verd, com els espigalls o les mongetes de Kènia de la recepta, tenen aquest color pel seu alt contingut de clorofil·la, un compost natural ric en vitamines antioxidants i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g botifarra negra
200 g botifarra perol
150 g formatge cru de vaca
125 g farina
150 ml llet sencera fresca
100 ml brou gallina
1 kg tomàquets cirerol
4 escalunyes
2 ous
1 manat espigalls
Farigola
Pebre negre
Mantega
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Fem la massa de les creps. Posarem en un bol: 125 g de farina, 2 ous, sal, 100 ml de brou de gallina i 150 ml de llet sencera fresca. Ho integrem fins que quedi homogeni. Ho deixem reposar 30 minuts a la nevera.
- Netegem un manat d'espigalls i en traiem la fibra. Els posem amb una mica de sal dins una olla bullent i els escaldem. Els traiem i els posem en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció. Els guardem en un plat amb un raig d'oli.
- Marquem amb una creu 1 kg de tomàquets cirerol i els escaldem en una olla amb aigua bullent. Els posem en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció. Els pelem i els saltem en una paella al foc amb una mica de sal fins que es desfacin (uns 10 minuts).
- Tallem 4 escalunyes a juliana i les posem en una cassola amb oi d'oliva i una nou de mantega.
- Tallem a macedònia 200 g de botifarra negra i 200 g de botifarra de perol ja pelades.
- Quan tenim les escalunyes suades, hi afegim les botifarres. Ho remenem i ho coem.
- Tallem a talls gruixuts els espigalls i els afegim a la cassola amb una mica de sal I pebre. Els coem uns segons i els retirem.
- Farem les creps. Traiem la massa de les creps de la nevera I la barregem. Posem una crepera o una paella al foc i hi afegim una mica de mantega. Coem les creps (8 en total) i les reservem.
- Omplim cada crep amb la barreja d'espigalls i botifarra. Tanquem les creps i les napem amb la salsa de tomàquet. Finalment, les cobrim amb 150 g de formatge cru de vaca esbocinat.
- Posem a gratinar al forn la safata amb les creps. 10 minuts a 180 º.
- Emplatem i hi afegim farigola.