Canelons de calçots i emmental, innovació a la cuina de temporada

INGREDIENTS

  • PER ALS CALÇOTS:

    12 calçots

    12 talls de formatge emmental

     

    PER A LA BEIXAMEL DE CEPS:

    500 ml de llet de soja

    100 g de ceps

    1 gra d'all

    20 g de maizena

    Sal, pebre, oli i nou moscada

     

    PER EMPLATAR-HO:

    Parmesà ratllat o fruita seca

    Romesco

    Brots vegetals

     

PREPARACIÓ

  1. Netegem i rostim els calçots al forn durant 15 minuts a 180 graus.
  2. Traiem la part més cuita dels calçots i els embolcallem amb una làmina d'emmental.
  3. Els reservem en una plata o en una safata de forn.
  4. Preparem la beixamel daurant en un cassó els ceps amb un gra d'all laminat.
  5. Hi afegim la llet de soja, reservant-ne una mica per desfer-hi la maizena.
  6. Ho salpebrem i hi afegim la nou moscada.
  7. Triturem la salsa de ceps amb la batedora.
  8. Desfem la maizena amb la resta de la llet i la incorporem al cassó.
  9. Deixem coure la salsa fins que arribi a ebullició.
  10. Cobrim la safata de calçots amb la beixamel de ceps i la tornem al forn uns minuts.
  11. Ho emplatem amb parmesà ratllat o fruita seca esmicolada, una mica de romesco i brots de vegetals. 

 

Anar al contingut