Canelons de gambes i carxofes

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les gambes aporten proteïnes de bona assimilació i poc greix, i també destaquen pel seu contingut en fòsfor i en iode.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 RACIONS

    4 plaques de lasanya precuita

  • 120 g cues de gambes 
  • 6 carxofes confitades
  • 150 ml fumet vermell 
  • 15 g mantega
  • 10 g farina de blat 
  • 1 gra d'all
  • Formatge per gratinar 
  • Nou moscada
  • Oli OVE
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem 4 plaques de lasanya precuita dins un plat fondo i els hi tirem aigua calenta per sobre perquè s'hidratin.
  2. Deixem que s'hidratin 10 minuts.
  3. Piquem a microbrunesa i amb ganivet un gra d'all pelat.
  4. Tallem a la mateixa mida 120 g de cues de gamba pelades i 6 cors de carxofes confitades.
  5. Posem un raig d'oli OVE al foc. Quan estigui calent, hi incorporem l'all tallat i ho saltem.
  6. Hi afegim les gambes i les carxofes i un pessic de sal.
  7. Ho saltem a foc fort 1 minut.
  8. Mentrestant, escalfem en una paella 15 g de mantega. Un cop fosa, hi afegim 10 g de farina de blat. 
  9. Deixem que la farina es torri durant un minut. 
  10. Afegim a la paella una mica de nou moscada i un pessic de sal.
  11. Hi afegim 150 ml de fumet vermell i ho coem a foc mitjà fins que es faci espès.
  12. Eixuguem les plaques de lasanya amb un drap de fil.
  13. Estenem les plaques i les farcim amb les gambes i carxofes. 
  14. Posem els canelons en una plata de forn. 
  15. Tapem els canelons amb la salsa de fumet.
  16. Hi afegim formatge per fondre a la part de sobre i ho portem al forn a gratinar, 6 minuts a 200 ºC.
     
Anar al contingut