Canelons de gambes i carxofes
INGREDIENTS
2 RACIONS
4 plaques de lasanya precuita
- 120 g cues de gambes
- 6 carxofes confitades
- 150 ml fumet vermell
- 15 g mantega
- 10 g farina de blat
- 1 gra d'all
- Formatge per gratinar
- Nou moscada
- Oli OVE
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem 4 plaques de lasanya precuita dins un plat fondo i els hi tirem aigua calenta per sobre perquè s'hidratin.
- Deixem que s'hidratin 10 minuts.
- Piquem a microbrunesa i amb ganivet un gra d'all pelat.
- Tallem a la mateixa mida 120 g de cues de gamba pelades i 6 cors de carxofes confitades.
- Posem un raig d'oli OVE al foc. Quan estigui calent, hi incorporem l'all tallat i ho saltem.
- Hi afegim les gambes i les carxofes i un pessic de sal.
- Ho saltem a foc fort 1 minut.
- Mentrestant, escalfem en una paella 15 g de mantega. Un cop fosa, hi afegim 10 g de farina de blat.
- Deixem que la farina es torri durant un minut.
- Afegim a la paella una mica de nou moscada i un pessic de sal.
- Hi afegim 150 ml de fumet vermell i ho coem a foc mitjà fins que es faci espès.
- Eixuguem les plaques de lasanya amb un drap de fil.
- Estenem les plaques i les farcim amb les gambes i carxofes.
- Posem els canelons en una plata de forn.
- Tapem els canelons amb la salsa de fumet.
- Hi afegim formatge per fondre a la part de sobre i ho portem al forn a gratinar, 6 minuts a 200 ºC.