Canelons de pollastre a l'ast

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar, sempre que en traiem la pell abans de cuinar-lo.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g pollastre a l'ast 

    1 l llet 

    60 g mantega 

    90 g farina 

    3 escalunyes 

    Pebre sansho 

    Nou moscada 

    Sal 

    250 g mozzarella 

    125 g gruyère 

    8 plaques fresques de caneló 

    mantega (pel gratinat) 

    Oli 

PREPARACIÓ

  1. Tallem a juliana 3 escalunyes pelades. 
  2. Posem la cassola al foc i hi desfem 60 g de mantega. 
  3. Quan la mantega estigui fosa, hi afegim les escalunyes i deixem que es coguin fins que estiguin transparents.  
  4. Quan estiguin transparents, posem a la cassola 90 g de farina. Fem que s'integrin i ho coem tot junt 10 minuts a foc mitjà.  
  5. En un pot alt hi posem 1 litre de llet a escalfar. Mentre s'escalfa, hi ratllem nou moscada, un pessic de sal i una punta de culleradeta de pebre sansho.  Si no tenim pebre sansho, pot ser un altre tipus de pebre o espècie.  
  6. En un pot esmicolem les sobres d'un pollastre a l'ast en bocins ben petits. Idealment volem 500 g de pollastre desossat.  
  7. Si la llet amb espècies està a punt de bullir, la podem afegir al pot amb la ceba i la farina. Anem remenant i fem una beixamel. 
  8. Passem el pollastre esfilagarsat per una paella amb un raig d'oli. 
  9. Un cop està una mica saltat, el tornem a reservar i hi posem dues cullerades de beixamel. Ho integrem tot.  
  10. Posem un pot a bullir amb aigua i sal. 
  11. Mentre esperem que bulli, esmicolem 250 g de mozzarella fresca i la posem en un colador perquè vagi perdent xerigot. 
  12. Ratllem 125 g de formatge gruyère i ho reservem. 
  13.  Quan l'aigua bulli, hi posem 8 plaques fresques de caneló.  
  14. Bullim la pasta 2 minuts. Passat aquest temps, les traiem amb cura de l'aigua i les posem sobre un drap perquè s'assequin.  
  15. Farcim cada placa amb el pollastre amb beixamel.  
  16. Tanquem els canelons amb el plec mirant amunt. 
  17.  Posem un fons prim de beixamel a la placa del forn i els canelons sobre la beixamel.  
  18. Abans de cobrir els canelons amb beixamel fem una marca a la safata per recordar la disposició dels canelons o bé en fem una foto amb el mòbil.  
  19. Cobrim els canelons amb la beixamel i escampem els dos formatges sobre els canelons. 
  20. Afegim sobre els canelons uns dauets de  mantega freda. 
  21.  Portem els canelons al forn. A 200º, 10 minuts.  
  22. Traiem els canelons del forn i servim. 
Anar al contingut