Canelons de pollastre a l'ast
INGREDIENTS
500 g pollastre a l'ast
1 l llet
60 g mantega
90 g farina
3 escalunyes
Pebre sansho
Nou moscada
Sal
250 g mozzarella
125 g gruyère
8 plaques fresques de caneló
mantega (pel gratinat)
Oli
PREPARACIÓ
- Tallem a juliana 3 escalunyes pelades.
- Posem la cassola al foc i hi desfem 60 g de mantega.
- Quan la mantega estigui fosa, hi afegim les escalunyes i deixem que es coguin fins que estiguin transparents.
- Quan estiguin transparents, posem a la cassola 90 g de farina. Fem que s'integrin i ho coem tot junt 10 minuts a foc mitjà.
- En un pot alt hi posem 1 litre de llet a escalfar. Mentre s'escalfa, hi ratllem nou moscada, un pessic de sal i una punta de culleradeta de pebre sansho. Si no tenim pebre sansho, pot ser un altre tipus de pebre o espècie.
- En un pot esmicolem les sobres d'un pollastre a l'ast en bocins ben petits. Idealment volem 500 g de pollastre desossat.
- Si la llet amb espècies està a punt de bullir, la podem afegir al pot amb la ceba i la farina. Anem remenant i fem una beixamel.
- Passem el pollastre esfilagarsat per una paella amb un raig d'oli.
- Un cop està una mica saltat, el tornem a reservar i hi posem dues cullerades de beixamel. Ho integrem tot.
- Posem un pot a bullir amb aigua i sal.
- Mentre esperem que bulli, esmicolem 250 g de mozzarella fresca i la posem en un colador perquè vagi perdent xerigot.
- Ratllem 125 g de formatge gruyère i ho reservem.
- Quan l'aigua bulli, hi posem 8 plaques fresques de caneló.
- Bullim la pasta 2 minuts. Passat aquest temps, les traiem amb cura de l'aigua i les posem sobre un drap perquè s'assequin.
- Farcim cada placa amb el pollastre amb beixamel.
- Tanquem els canelons amb el plec mirant amunt.
- Posem un fons prim de beixamel a la placa del forn i els canelons sobre la beixamel.
- Abans de cobrir els canelons amb beixamel fem una marca a la safata per recordar la disposició dels canelons o bé en fem una foto amb el mòbil.
- Cobrim els canelons amb la beixamel i escampem els dos formatges sobre els canelons.
- Afegim sobre els canelons uns dauets de mantega freda.
- Portem els canelons al forn. A 200º, 10 minuts.
- Traiem els canelons del forn i servim.