Capipota amb favetes a la menta
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Mirko Carturan
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- PER AL CAPIPOTA
- 400 g de cap de vedella cuita
- 1 ceba picada
- 100 g d'alls tendres
- Sal i pebre
- Cibulet
- Farigola fresca
- Llorer
- Oli d'oliva
- PER A LES FAVETES
- 250 g de favetes
- 50 g de mantega
- 3 o 4 fulles de menta fresca
PREPARACIÓ
- Sofregim la ceba i els alls tendres durant dos o tres minuts. Hi afegim el cap de vedella tallat amb mig gotet de conyac i després la sal, el pebre i el llorer. Ho deixem coure durant 15 minuts. Fora del foc afegim el cibulet picat i romaní fresc. Posem la barreja en una safata que es refredi i després ho deixem tota la nit a la nevera.
- L'endemà tallem la carn en quadradets o rectangles i en una paella molt calenta la marquem per tot arreu fins que quedi ben cruixent.
- Escaldem les favetes en aigua bullint i les refredem amb aigua i gel. Després les posem en una paella i hi afegim la mantega. Un cop fora del foc hi escampem la menta fresca picada.