Capipota de closques
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Un 75% del marisc amb closca és aigua, però tot i així aporta molts minerals com el fòsfor, el potassi, el calci, el sodi, el magnesi, el ferro i el iode.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
12 canyuts
10 musclos
10 cloïsses
10 caixetes
8 ostres
2 xoricets
1 l de brou de carn
25 avellanes torrades
25 ametlles torrades
4 torradetes de pa
2 tomàquets
1 presa de xocolata
1 gra d'all
1 pebrot de Caiena
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
1 llima
julivert
menta
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar una olla amb un parell de dits d'aigua. Un cop bulli, posem les ostres a la vaporadora i les anem traient a mesura que s'obrin. Les buidem i les posem en un bol gros, amb un raig d'oli perquè no s'assequin. Fem la mateixa operació amb els musclos, les cloïsses, les caixetes i els canyuts, per separat.
- Un cop estiguin tots cuits, colem el suc dels mol·luscs i l'incorporem dins del mateix bol.
- Posem un pot al foc amb 1 l de brou de carn i fem que es redueixi a la meitat. El brou l'haurem fet amb ossos i tendons de vedella, pollastre i verdures, uns 50 minuts a l'olla exprés.
- Pelem i tallem els xoricets, a mida ben menuda.
- Posem una cassola al foc. Hi rostim un gra d'all aixafat, una fulla de llorer, un branquilló de farigola, un raig d'oli, el xoricet tallat i un pebrot de Caiena.
- Quan tinguem el xoricet rostit, hi aboquem la reducció gelatinosa del brou i hi colem el suc de les closques que teníem en el seu bol.
- Fem una picada amb 25 avellanes torrades, 25 ametlles torrades, quatre torradetes, julivert, 1 presa de xocolata a bocins. Quan estigui ben molt, ho incorporem a la cassola i ho barregem perquè vagi actuant i ho vagi espessint.
- Afegim els mol·luscs a la cassola, tallem els més grossos.
- Socarrimem la pell dels tomàquets amb un bufador, els pelem i els tallem a dauets. Els posem en un plat amb unes gotes de llima al damunt.
- Piquem una mica de menta i l'afegim al plat dels tomàquets.
- Ho emplatem amb l'amanit de tomàquet i menta i una mica de ratlladura de llima per sobre.