Carbassa rostida amb misso
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La carbassa és un aliment molt lleuger i rica en nutrients, en destaquen els betacarotens que conté, de funció antioxidantAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 carbassa
2 cebes de Figueres
1 taronja grossa
1 cabeça d'alls
Mig got de brou de verdures
4 cullerades de misso vermell
Vinagre de Mòdena
Gingebre
Romaní fresc
PREPARACIÓ
- Tallem quatre trossos d'una carbassa rodona en forma de grills. En traiem les llavors i els filaments. Un cop nets, els pebrem.
- Agafem un bol petit i hi fem una barreja amb dues cullerades de pasta misso vermella i la meitat del suc d'una taronja grossa que hem colat. Ho barregem bé fins que la pasta de misso hi quedi dissolta i tingui una textura de salsa densa.
- Pintem els grills de carbassa amb aquesta barreja i els posem en una safata que pugui anar al forn.
- En un bol barregem vinagre balsàmic de Mòdena, mig got de brou de verdures i un dit de gingebre que hi ratllem.
- Aboquem a la safata la barreja. Afegim a la safata una cabeça d'alls tallada pel mig i una branca de romaní.
- Posem dues cebes de Figueres mig pelades en un recipient que també pugui anar al forn.
- Fiquem la safata i el recipient al forn i ho coem, en total, 40 minuts a 180 graus. Quan portin 30 minuts de cocció, traurem del forn el recipient amb les cebes i les meitats de la cabeça d'alls que tenim a la safata.
- Fem una salsa afegint al got batedor les dues cebes cuites encara calentes, que pelem i mal tallem. Hi afegim els alls escalivats, prement-los perquè treguin l'interior. Hi afegim l'altra meitat del suc de taronja. Ho triturem fins que n'obtinguem una textura fina.
- Aboquem en una paella el triturat de cebes i all. Hi afegim dues cullerades de pasta de misso vermell i ho coem remenant-ho de tant en tant durant uns deu minuts.
- Esclovellem un bon grapat de festucs torrats i salats. Un cop esclovellats, els mal tallem amb un ganivet.
- Traiem els grills de carbassa del forn i, encara calents, els servim acompanyants de salsa de ceba a la base, suc del rostit per sobre, i festucs mal tallats també per damunt. I ja ho tenim!