Carbassa rostida amb misso

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carbassa és un aliment molt lleuger i rica en nutrients, en destaquen els betacarotens que conté, de funció antioxidantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 carbassa 

    2 cebes de Figueres 

    1 taronja grossa 

    1 cabeça d'alls 

    Mig got de brou de verdures 

    4 cullerades de misso vermell 

    Vinagre de Mòdena 

    Gingebre 

    Romaní fresc 

PREPARACIÓ

  1. Tallem quatre trossos d'una carbassa rodona en forma de grills. En traiem les llavors i els filaments. Un cop nets, els pebrem.  
  2. Agafem un bol petit i hi fem una barreja amb dues cullerades de pasta misso vermella i la meitat del suc d'una taronja grossa que hem colat. Ho barregem bé fins que la pasta de misso hi quedi dissolta i tingui una textura de salsa densa. 
  3. Pintem els grills de carbassa amb aquesta barreja i els posem en una safata que pugui anar al forn.  
  4. En un bol barregem vinagre balsàmic de Mòdena, mig got de brou de verdures i un dit de gingebre que hi ratllem. 
  5. Aboquem a la safata la barreja. Afegim a la safata una cabeça d'alls tallada pel mig i una branca de romaní. 
  6. Posem dues cebes de Figueres mig pelades en un recipient que també pugui anar al forn. 
  7. Fiquem la safata i el recipient al forn i ho coem, en total, 40 minuts a 180 graus. Quan portin 30 minuts de cocció, traurem del forn el recipient amb les cebes i les meitats de la cabeça d'alls que tenim a la safata. 
  8. Fem una salsa afegint al got batedor les dues cebes cuites encara calentes, que pelem i mal tallem. Hi afegim els alls escalivats, prement-los perquè treguin l'interior. Hi afegim l'altra meitat del suc de taronja. Ho triturem fins que n'obtinguem una textura fina. 
  9. Aboquem en una paella el triturat de cebes i all. Hi afegim dues cullerades de pasta de misso vermell i ho coem remenant-ho de tant en tant durant uns deu minuts. 
  10. Esclovellem un bon grapat de festucs torrats i salats. Un cop esclovellats, els mal tallem amb un ganivet. 
  11. Traiem els grills de carbassa del forn i, encara calents, els servim acompanyants de salsa de ceba a la base, suc del rostit per sobre, i festucs mal tallats també per damunt. I ja ho tenim! 

 

Anar al contingut