Carbassa rostida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La carbassa és una hortalissa molt lleugera, rica en vitamina A, un nutrient essencial per al manteniment de la visió i de la pell, i també per al funcionament normal del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 carbassa grossa
20 nous senceres
romaní
farigola
1 cabeça d'all negre
enciamet
sal
pebre negre
oli d'oliva
PREPARACIÓ
- Rentem la carbassa.
- Tallem la carbassa com si fos un meló. Hi afegim sal i pebre negre.
- Ho posem sobre una safata de forn amb paper sulfurat i hi tirem per sobre unes fulles de farigola i romaní.
- Ho posem al forn a 220 ºC durant 30 minuts.
- Pelem una cabeça d'alls negres i posem els grans en un got de batedora.
- Hi afegim sal i oli OVE. Ho triturem i emulsionem amb la batedora. Posem en una mànega aquesta mena d'allioli i ho reservem.
- Pelem 20 nous i les piquem en un morter.
- Netegem unes fulles d'enciamet.
- Servim una llesca de carbassa amb l'allioli, les nous picades per sobre i l'enciamet.