Carbassa rostida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El color taronja de la carbassa ens diu que conté vitamina A, un nutrient essencial per a la visió, la pell i el bon estat del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1/2 carbassa cacauet- 1 llimona
- 1 taronja
- 1 ceba de Figueres petita
- 80 g formatge cremós de cabra
- 12 g gingebre
- Pebre negre
- Cibulet
- Ruca
- Oli d'oliva arbequina
- Sal en escates
- Sal
PREPARACIÓ
- Tallem per la meitat una carbassa cacauet i la posem en una safata amb paper sulfurat.
- Salpebrem la carbassa i hi afegim la ratlladura d'una llimona i d'una taronja amb el suc de totes dues.
- Girem la carbassa de manera que la pell quedi cap amunt.
- Pintem la pell de la carbassa amb oli d'oliva arbequina.
- La portem al forn a 160º durant 15 minuts.
- Pelem la carbassa un cop rostida. La tallem de manera que surtin 4 racions.
- Reservem el suc del rostit.
- El retalls i el que ens sobri ho aprofitarem per fer-ne puré més tard.
- Tallem a microbrunesa una ceba de Figueres.
- Posem una paella al foc amb un raig d'oli d'oliva arbequina, la ceba i 20 g de gingebre ratllat.
- Ho coem inicialment a foc fort sense tapar.
- Al cap d'un dos minuts tapem la paella i la mantenim a foc suau 15 minuts.
- Afegim a la cassola els retalls de carbassa reservats, els desfem amb una forquilla fent una mena de puré i ho coem 5 minuts més.
- En un bol trenquem 80 g de formatge cremós de cabra. El salpebrem i hi afegim una mica de cibulet picat. Ho integrem.
- Passem el contingut de la paella a un got batedor. Ho batem tot afegint-hi el suc resultant de rostir la carbassa.
- Colem el puré fet al got batedor.
- Emplatem posant a la base el puré de carbassa, a sobre un tall de la carbassa rostida i ho rematem amb el formatge. Bon profit!!!!!!