Carbassó farcit d'espinacs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les receptes de verdures són riques en vitamines, minerals i fibra, imprescindibles per a la salutAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    8 carbassons de Niça

  • 20 g de mantega
  • 20 g de farina
  • 250 ml de llet
  • 1 manat d'espinacs
  • 30 g de panses
  • Vi ranci
  • Pa ratllat
  • Nou moscada
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre blanc

PREPARACIÓ

  1. Rentem 8 carbassons de Niça. Els fem un tall a la base i un altre a la part de dalt, com si en traguéssim una tapa. Buidem els carbassons deixant mig dit de gruix a l'interior i a les parets, i en reservem la polpa.
  2. Tallem a la brunesa la polpa dels carbassons i la reservem.
  3. Posem al foc una olla amb aigua i sal i la portem a ebullició. Escaldem els carbassons dos minuts.
  4. Traiem els carbassons de l'olla i els deixem de cap per avall en un plat o safata amb paper absorbent.
  5. Fem una beixamel. Començarem fent un roux amb un recipient al foc amb 20 g de mantega. Un cop la mantega s'ha desfet, hi afegim 20 g de farina i ho coem a foc baix, remenant-ho, durant uns deu minuts.
  6. Posem a escalfar un pot amb 250 ml de llet, hi posem pebre blanc, hi ratllem nou moscada i hi afegim un polsim de sal.
  7. Quan el roux està fet, hi afegim a poc a poc la llet calenta, remenant-ho fins que tingui la consistència de beixamel.
  8. Retirem la beixamel del foc, la tapem amb un plat i la deixem temperar.
  9. Comencem a fer el farcit posant una paella amb un raig d'oli OVEa foc fort. Un cop l'oli està ben calent hi afegim el carbassó, sal, pebre blanc i ho sofregim durant uns deu minuts.
  10. Agafem un manat d'espinacs frescos nets, en traiem les tiges i en tallem les fulles en dos o tres trossos.
  11. Afegim els espinacs a la paella i ho coem lleugerament.
  12. Tenim 30 g de panses que hem hidratat durant 12 hores en vi ranci. Les colem i les afegim a la paella.
  13. Acabem el farcit afegint la beixamel a la paella. Hi abaixem el foc i ho integrem tot bé. Ho rectifiquem de sal i pebre i ho retirem del foc.
  14. Farcim els carbassons i els posem en una safata que pugui anar al forn amb paper sulfurat a la base.
  15. Empolsinem els carbassons amb pa ratllat i els enfornem 15 minuts a 180 graus.
  16. Traiem els carbassons del forn i servim dos carbassons per persona.
Anar al contingut