Cargols amb botifarra blanca esparracada
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Daniel Català
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Gastronomik 2.0, Lleida
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 80 caragols purgats
- 160 gr de botifarra blanca
- 40 g tomàquet madur
- 80 g ceba
- 4 branques de romaní
- 1 fulla de llorer
- 10 g de sal
- 4 g de pebre
- herbes aromàtiques
- 120 ml d'oli d'oliva verge extra
- 1 c/c de pebre vermell dolç
- 60 ml de vi blanc
- 100 ml d'aigua
- Per fer l'allioli negat
- 1 cabeça d'alls escalivats
- oli d'oliva
- uns brins de safrà
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada petita. Quan s'hagi estovat, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir tot junt.
Per fer l'all negat, poseu en el got del batedor els alls escalivats pelats, l'oli d'oliva i el safrà i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, salteu els caragols en una paella amb una mica d'oli, sal i pebre, fins que surtin fora de la closca, aproximadament un parell de minuts. Mentrestant, esparraqueu la botifarra blanca, afegiu-la a la paella i salteu-ho tot junt durant un minut més. Seguidament, poseu-hi l'all negat, el sofregit, les herbes, el llorer, el vi, l'aigua i el pebre vermell, salteu-ho durant uns segons i deixeu-ho reduir per fer la salsa.
I ja per acabar, emplateu els cargols amb la seva salsa i guarniu el plat amb una mica de romaní.
Per fer l'all negat, poseu en el got del batedor els alls escalivats pelats, l'oli d'oliva i el safrà i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, salteu els caragols en una paella amb una mica d'oli, sal i pebre, fins que surtin fora de la closca, aproximadament un parell de minuts. Mentrestant, esparraqueu la botifarra blanca, afegiu-la a la paella i salteu-ho tot junt durant un minut més. Seguidament, poseu-hi l'all negat, el sofregit, les herbes, el llorer, el vi, l'aigua i el pebre vermell, salteu-ho durant uns segons i deixeu-ho reduir per fer la salsa.
I ja per acabar, emplateu els cargols amb la seva salsa i guarniu el plat amb una mica de romaní.