Cargols amb sobrassada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els cargols són un aliment ric en proteïnes de bona assimilació, semblants a les de la carn, i de baix contingut energètic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g de cargols bovers
150 g de sobrassada
4 tomacons
2 cebes de Figueres
2 bitxos frescos
2 fulles de llorer
2 branquillons d'orenga fresca
1 cullerada de pasta de tomàquet
1 botifarra negra
1 gra d'all
Farigola
Vi ranci
Sal
Vinagre de vi blanc
Pebre negre
Pa ratllat
PREPARACIÓ
- Posem dins un bol mig kilo de cargols bovers, els hi tirem un bon raig de vinagre de vi blanc i un polsim de sal.
- Els deixem en remull fins que veiem que no treuen baba, uns 40 minuts.
- Si passat el temps ja no treuen baba, els escorrem i els tirem a una olla.
- Posem l'olla al foc amb els cargols coberts d'aigua i una fulla de llorer.
- Fem un farcell d'herbes amb una fulla de llorer, farigola i 2 branques d'orenga fresca.
- Un cop ha arrencat el bull, tirem tota l'aigua dels cargols i els escorrem. Netegem una mica l'olla i els tornem a bullir amb aigua nova.
- Afegim a aquesta aigua el farcellet d'herbes aromàtiques. I deixem que els cargols bullin 40 minuts.
- Mentrestant, pelem una botifarra negra i 150 g de sobrassada.
- Esmicolem els embotits i els enrossim a una cassola. Quan estiguin enrossits, els reservem.
- Laminem un gra d'all.
- Netegem i buidem 2 bitxos frescos i els tallem a rodelles.
- Posem una mica d'oli a la cassola on teníem fent-se els embotits. Quan sigui calent, hi tirem l'all laminat i els bitxos. Quan estiguin refregits, ho traiem del foc per a que no se'ns cremi.
- Tallem 2 cebes de Figueres a la brunesa.
- I l'enrossim a la cassola on hi ha l'all i el bitxo.
- Deixem que la ceba es faci molt i molt rossa –uns 40 minuts- i quan estigui molt fosca, la desglacem amb un raig de vi ranci.
- Un cop s'ha evaporat el vi ranci i els sucres de la ceba s'han incorporat al sofregit, hi ratllem 4 tomacons i hi tirem una cullerada de pasta de tomata.
- Ho integrem tot i ho salpebrem.
- Quan tot estigui cuit, omplim una cassola de fang amb el sofregit de tomata i ceba, els embotits i els cargols cuits i escorreguts. Tirem a la cassola una mica del suc de cocció dels cargols.
- Ho integrem tot i ho cobrim amb pa sec ratllat.
- Ho portem a gratinar 6 minuts.
- Ho servim amb orenga fresca per sobre.