Cargols de Cal Laureano

- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Cargols de Cal Laureano
- (per compartir)
- 2 kg de cargols bovers
- 3 bitxos
- 3 fulles de llorer
- sal gruixuda
- picada d'all i julivert
- oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
1. Deixem els cargols dins una bossa de malla durant 8 dies perquè dejunin. Un cop passats aquest dies, els posem en un recipient amb farina perquè en mengin i netegin els budells.
2. Per fer una neteja més definitiva, els deixem a sota de l'aigua de l'aixeta, fins que l'aigua surti neta. S'ha de fer com si els dutxéssim i no deixar-los en remull en un recipient.
3. Agafem una cassola grossa i plana, l'escalfem i hi posem dos dits d'oli.
4. Hi aboquem els cargols, els escampem per tota la cassola i els deixem coure a foc lent 35 minuts.
5. Afegim a la paella el llorer i els bitxos, ho remenem una mica i ho deixem coure tot, sempre a foc lent i amb la cassola tapada, durant una hora.
6. Hi afegim la picada d'all i julivert, i la sal. Ho deixem coure 15 o 20 minuts més, perquè s'acabin de fer, i remenem els cargols de tant en tant.
2. Per fer una neteja més definitiva, els deixem a sota de l'aigua de l'aixeta, fins que l'aigua surti neta. S'ha de fer com si els dutxéssim i no deixar-los en remull en un recipient.
3. Agafem una cassola grossa i plana, l'escalfem i hi posem dos dits d'oli.
4. Hi aboquem els cargols, els escampem per tota la cassola i els deixem coure a foc lent 35 minuts.
5. Afegim a la paella el llorer i els bitxos, ho remenem una mica i ho deixem coure tot, sempre a foc lent i amb la cassola tapada, durant una hora.
6. Hi afegim la picada d'all i julivert, i la sal. Ho deixem coure 15 o 20 minuts més, perquè s'acabin de fer, i remenem els cargols de tant en tant.