Cargols de punxa amb ceps i ou de corral
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Álvarez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Vallès, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 quilo de cargols de punxa
- 200 g de ceps (frescos o congelats)
- 4 ous
- 2 cabeces d'all
- 2 cebes tendres
- 1 got de brou de peix
- oli
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, coeu els cargols de punxa en abundant aigua calenta amb sal i pebre durant 15 o 20 minuts, escorreu-los i deixeu-los refredar. Quan estiguin freds, amb un punxó o ganivet traieu els cargols sencers de la closca, netegeu-los de la part que no es menja i reserveu-los.
Per fer la salsa, talleu l'all i la ceba, ben petits, poseu-los en una paella amb una mica d'oli i deixeu que s'estovin. Mentrestant, talleu els ceps, afegiu-los a la paella, juntament amb el brou de peix, i deixeu-ho reduir durant 5 minuts. Seguidament, poseu-hi els cargols, deixeu-ho coure a foc lent durant 10 minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, coeu els ous lentament i a foc baix, sense que es torrin però que quedi el rovell cruet.
I ja per acabar, poseu en un plat fons els cargols amb la salsa de ceps, a sobre l'ou cuit i serviu-ho ben calent.
Per fer la salsa, talleu l'all i la ceba, ben petits, poseu-los en una paella amb una mica d'oli i deixeu que s'estovin. Mentrestant, talleu els ceps, afegiu-los a la paella, juntament amb el brou de peix, i deixeu-ho reduir durant 5 minuts. Seguidament, poseu-hi els cargols, deixeu-ho coure a foc lent durant 10 minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, coeu els ous lentament i a foc baix, sense que es torrin però que quedi el rovell cruet.
I ja per acabar, poseu en un plat fons els cargols amb la salsa de ceps, a sobre l'ou cuit i serviu-ho ben calent.