Cargols guisats amb moixernons

- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal del Llac
INGREDIENTS
- 1200 g de cargols bovers
- 3 cebes mitjanes
- 2 pebrots vermells
- 2 pebrots verds
- 80 g de cansalada fumada
- 50 g de pernil salat
- 80 g de botifarra
- 2 l de vi blanc
- 4 fulles de llorer
- 1 got d'oli d'oliva
- 4 grans d'all
- branquetes de julivert
- 50 g d'ametlles torrades i pelades
- 150 g de moixernons
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per coure els cargols, poseu-los en una cassola amb aigua freda fins que arrenqui el bull.
Escorreu-los i reserveu-los. Feu un sobregit amb la ceba, el pebrot vermell i el pebrot verd, tot ben picat. Deixeu-ho al foc uns 45 minuts. Afegiu-hi ara el pernil salat, la cansalada fumada i la botifarra, tot tallat a daus. Deu minuts després, quan la carn ja estigui mig cuita, poseu-hi els cargols, dues fulles de llorer i salpebreu-ho. Remeneu-ho, cobriu-ho amb el vi blanc i deixeu-ho coure durant 45 minuts. Mentrestant, feu una picada amb les ametlles torrades, el julivert picat i els grans d'all daurats. Afegiu una mica de vi, o de brou, a la picada. Passats els 3/4 d'hora, aboqueu-la dins la cassola dels cargols, remeneu i afegiu-hi els moixernons, prèviament escaldats. Deixeu-ho coure 15 minuts i rectifiqueu de sal.
Escorreu-los i reserveu-los. Feu un sobregit amb la ceba, el pebrot vermell i el pebrot verd, tot ben picat. Deixeu-ho al foc uns 45 minuts. Afegiu-hi ara el pernil salat, la cansalada fumada i la botifarra, tot tallat a daus. Deu minuts després, quan la carn ja estigui mig cuita, poseu-hi els cargols, dues fulles de llorer i salpebreu-ho. Remeneu-ho, cobriu-ho amb el vi blanc i deixeu-ho coure durant 45 minuts. Mentrestant, feu una picada amb les ametlles torrades, el julivert picat i els grans d'all daurats. Afegiu una mica de vi, o de brou, a la picada. Passats els 3/4 d'hora, aboqueu-la dins la cassola dels cargols, remeneu i afegiu-hi els moixernons, prèviament escaldats. Deixeu-ho coure 15 minuts i rectifiqueu de sal.