Carlota de maduixes

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les maduixes, els nabius i els gerds són una gran font de vitamina C, imprescindible per mantenir les defenses fortes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER AL PA DE PESSIC

    3 ous 

    1 taronja 

    50 g sucre blanc 

    50 g sucre de llustre 

    50 g farina fluixa 

    25 g midó de blat de moro 

    Crocant d'ametlla 

    Sal 

  • PER AL FARCIT 

    350 g maduixes  

    250 ml nata  

    100 ml beguda de nous  

    60 g sucre de llustre 

    5 fulls de gelatina 

    1 beina de vainilla 

PREPARACIÓ

  1. Traiem el peduncle de les maduixes i les tallem en 4 trossos.   
  2. Les posem en un pot que anirà al foc. 
  3. Hi afegim 100 ml de beguda de nous. 
  4. Obrim una beina de vainilla, li traiem la polpa i la posem al pot. Hi posem també la beina.  
  5. Ho coem a foc mitjà 20' destapat. 
  6. Separem clares i rovells de tres ous. 
  7. Muntem clares amb les varetes elèctriques. Hi afegim un pessic de sal i --tot seguit-- hi anem afegint a poc a poc 50 g de sucre de llustre fins que estiguin a punt de neu. 
  8. Afegim la ratlladura d'una pela de taronja als rovells.  
  9. Els blanquegem amb les varetes elèctriques i hi afegim a poc a poc 50 g de sucre blanc. 
  10. Tamisem a poc a poc al bol dels rovells 50 g de farina fluixa, 25 g de midó de blat de moro i ho anem integrant amb la llengua pastissera i amb cura. 
  11. Hi afegim les clares muntades de mica en mica.  
  12. Portem la massa a una màniga pastissera. 
  13. Escudellem la massa en dues formes. La primera serà la base del pastís. En el nostre cas, farem servir un motlle de 16 cm i, per tant, farem una circumferència una mica més grossa de 16 cm de diàmetre.  
  14. Amb la resta de la massa fem bastons d'uns 5 cm de llarg, que és la mida de l'alçada. Els bastons s'han de tocar una mica. 
  15. Empolsem la base i els bastons amb sucre llustre, i als bastons, a més de sucre llustre, hi posarem ametlla en granets. 
  16. Enfornem la massa durant 14' a 180º. 
  17. Passat aquest temps deixem que el pa de pessic baixi de temperatura. Després tallem la part inferior dels bastonets per igualar-los. 
  18. Encaixem la base a la base d'un motlle i les parets les muntem amb els melindros. 
  19. Preparem un plat per hidratar 5 fulls de gelatina amb aigua molt freda.  
  20. Els deixem hidratant una bona estona. 
  21. Comprovem la temperatura de les maduixes. Si encara estan tèbies (uns 40 graus) hi podrem abocar els fulls de gelatina hidratats. Si està massa fred, ho escalfem una mica. 
  22. Triturem el coulis de maduixa. 
  23. Colem les maduixes triturades i hi tirem els fulls de gelatina perquè es desfacin.
  24. Muntem 250 ml de nata en un bol fred amb 60 g de sucre de llustre.
  25. Integrem la nata muntada i el puré de maduixes 
  26. Aboquem el farcit de maduixes amb nata dins de la carlota.
  27. Posem la carlota, coberta, a refredar a la nevera un mínim de 6 hores.
  28. Acabem el pastís amb unes maduixes laminades posades en forma de ventall per sobre.
Anar al contingut