Carpaccio de llagostins
INGREDIENTS
20 llagostins
- 2 tomàquets pera
- 2 cebes tendres
- 5 pebrots del piquillo
- 1 aranja
- 1 llima
- 1 gra d'all
- 30 g ametlles torrades
- Brins safrà
- Vinagre poma
- Coriandre fresc
- Oli
-
Caiena
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem a rodelles 2 cebes tendres ja netes i les posem en un bol amb aigua i gel. Hi afegim un rajolí de vinagre de poma i ho reservem durant 10 minuts.
- Posem una paella al foc i hi torrem brins de safrà.
- Espremen l'aranja ja neta i la posem en un pot juntament amb el safrà torrat i un rajolí de vinagre de poma.
- Escorrem la ceba, l'afegim al pot i ho coem durant 30 minuts.
- Pelem i laminem 1 gra d'all.
- Posem una paella al foc i hi afegim un rajolí d'oli, l'all laminat i la caiena. Ho saltem.
- Quan l'all ha agafat color, hi afegim 5 pebrots del piquillo més el suc d'una llima ja neta. Ho saltem lleugerament.
- Descartem la caiena i passem el contingut de la paella a un got batedor.
- Ho turbinem tot, ho colem i ho deixem refredar en un biberó.
- Cremem 2 tomàquets pera, ja nets, amb un bufador i els pelem i buidem.
- Tallem a daus petits els tomàquets torrats amb el bufador, ja pelats i buits.
- Quan tinguem els tomàquets amb el tall concassé, els col·loquem al plat.
- Piquem amb morter 30 g d'ametlla torrada amb pell.
- Pelem els llagostins i els laminem al llarg.
- Emplatem i afegim en un plat 5 llagostins laminats, la ceba cuita freda, el tomàquet concassé, un rajolí d'oli, ametlla picada, punts de puré de piquillos i una fulla de coriandre.