Carpaccio d'escamarlans amb mandarina i vainilla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àlex Muedra
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Visual, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
les mandarines són un cítric ric en vitamina C, pels seus beneficis sobra la salut, s'aconsella prendre un cítric al dia.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 32 escamarlans mitjans
- 300 g de cigrons cuits
- 50 g de canonges
- 1 got d'aigua
- 0 g de germinats d'espàrrec
- 1 cullerada de germinats de col llombarda
- sal
- Per a la vinagreta de mandarina:
- 5 mandarines
- 1 tassa de cafè de vinagre de xerès
- Per a l'oli de vainilla:
- 1 beina de vainilla
- 1 got d'aigua d'oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Per començar, peleu els escamarlans, poseu-los sobre un paper sulfuritzat, cobriu-los amb un altre paper sulfuritzat i aixafeu-los posant un cassó al damunt i fent pressió. Reserveu-ho al congelador.
Per fer un hummus de cigrons, poseu els cigrons cuits en un got per triturar, afegiu-hi la sal i l'aigua, i tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix. Col·loqueu l'hummus dins d'una màniga pastissera i reserveu-lo.
Per fer la vinagreta de mandarina, poseu a la Thermomix les mandarines pelades i separades en grills, l'oli de gira-sol, el vinagre de xerès i la sal i tritureu-ho.
Per fer l'oli de vainilla, talleu la beina de vainilla i retireu les llavors amb la punta del ganivet. Poseu les llavors de vainilla en un bol, afegiu-hi l'oli de gira-sol i deixeu-ho reposar a la nevera, si voleu potenciar el gust de l'oli, durant dues hores.
Finalment, retireu el paper sulfuritzat, emplateu els escamarlans, tireu-hi per sobre l'oli de vainilla i la vinagreta de mandarina i poseu-hi al damunt els canonges i els germinats d'espàrrec i de col llombarda.
I ja per acabar, feu unes boletes d'hummus al voltant del carpaccio amb l'ajuda de la màniga pastissera.
Per fer un hummus de cigrons, poseu els cigrons cuits en un got per triturar, afegiu-hi la sal i l'aigua, i tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix. Col·loqueu l'hummus dins d'una màniga pastissera i reserveu-lo.
Per fer la vinagreta de mandarina, poseu a la Thermomix les mandarines pelades i separades en grills, l'oli de gira-sol, el vinagre de xerès i la sal i tritureu-ho.
Per fer l'oli de vainilla, talleu la beina de vainilla i retireu les llavors amb la punta del ganivet. Poseu les llavors de vainilla en un bol, afegiu-hi l'oli de gira-sol i deixeu-ho reposar a la nevera, si voleu potenciar el gust de l'oli, durant dues hores.
Finalment, retireu el paper sulfuritzat, emplateu els escamarlans, tireu-hi per sobre l'oli de vainilla i la vinagreta de mandarina i poseu-hi al damunt els canonges i els germinats d'espàrrec i de col llombarda.
I ja per acabar, feu unes boletes d'hummus al voltant del carpaccio amb l'ajuda de la màniga pastissera.