Carquinyolis amb xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles són un aliment energètic, ric en greixos saludables, amb proteïnes de bon valor biològic, fibra, calci i vitamina E.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
80 g ametlles crues marcona
100 g sucre panela
175 g farina
2 ous
1 sobre de llevat químic
1 llima
1 taronja
3 g canyella en pols
3 g de sal
Ratafia
80 g mantega clarificada
15 g oli de coco
250 g xocolata al 70% cacau
PREPARACIÓ
- Tamisem a un bol 175 g de farina amb un sobre de llevat químic i 3g de canyella.
- Afegim al bol 100 g de sucre panela.
- Ratllem al mateix bol la pell d'una llima i la d'una taronja. Ho integrem tot.
- Separem la clara d'un ou del seu rovell.
- Afegim la clara al bol i reservem el rovell.
- Afegim al bol un altre ou sencer i unes gotes de ratafia.
- Pastem la massa fins a tenir una massa homogènia
- Incorporem a la massa 80 g d'ametlla marcona crua i 3 g de sal. Ho integrem tot.
- Donem a la massa forma de barra.
- Posem la barra a una safata de forn amb paper sulfurat a la base.
- Pintem la barra amb el rovell d'ou que teníem reservat.
- Portem la barra de carquinyolis al forn 180º i 35 minuts.
- Passats els 35 minuts, traiem els carquinyolis del forn i els deixem refredar una mica per no cremar-nos quan els tallem. Quan estiguin calents, però no cremin, els podem tallar a llesques fines.
- Posem les llesques de carquinyolis a la mateixa safata de forn i ho enfornem a 180º entre cinc i deu minuts. Passat aquest temps, els traurem del forn i deixarem que es refredin.
- Desfem al bany maria 250 g de xocolata al 70% de cacau amb 80 g de mantega clarificada i 15 ml d'oli de coco.
- Amb la xocolata fosa, banyem els carquinyolis fins la meitat i deixem que es refredin sobre paper sulfurat un mínim de 30 minuts.