Carquinyolis
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles són una fruita seca, riques en vitamina E, són antioxidants i contenen greixos saludables.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 100 g d'ametlles crues
- 2 ous
- una llimona
- 100 g de sucre
- 175 g de farina
- una cullerada de llevat amb pols
- mitja cullerada de canyella en pols
- unes gotes d'anís
- xocolata
- 70 g d'aigua
- 70 g d'anís
PREPARACIÓ
1. Barregem la farina amb el llevat. Farem un volcà i al mig hi posem l'ou, el sucre, la ratlladura de la llimona, la canyella en pols i ho amassem tot.
2. Quan la massa ja està feta, hi tirem les ametlles, unes quantes gotes d'anís i ho continuem treballant.
3. Després en fem dues tires d'uns 3 cm d'amplada i uns 2 cm d'alçada, més o menys.
4. Les pintem amb un rovell d'ou barrejat amb una mica d'aigua i les courem al forn uns 30 minuts a 150 graus.
5. Desfem xocolata al bany maria, hi tirem mig got d'anís i mig got d'aigua. Anem desfent i deixem que es refredi.
6. Ho traiem del forn i en fem "llesques". I ho tornem a posar al forn uns 5 minuts per cada banda. Deixem que es refredi.
7. I un cop els carquinyolis estiguin freds, els conservem en un lloc sec. Servim amb la xocolata.
2. Quan la massa ja està feta, hi tirem les ametlles, unes quantes gotes d'anís i ho continuem treballant.
3. Després en fem dues tires d'uns 3 cm d'amplada i uns 2 cm d'alçada, més o menys.
4. Les pintem amb un rovell d'ou barrejat amb una mica d'aigua i les courem al forn uns 30 minuts a 150 graus.
5. Desfem xocolata al bany maria, hi tirem mig got d'anís i mig got d'aigua. Anem desfent i deixem que es refredi.
6. Ho traiem del forn i en fem "llesques". I ho tornem a posar al forn uns 5 minuts per cada banda. Deixem que es refredi.
7. I un cop els carquinyolis estiguin freds, els conservem en un lloc sec. Servim amb la xocolata.