Carquinyolis

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles són una fruita seca, riques en vitamina E, són antioxidants i contenen greixos saludables.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 100 g d'ametlles crues
  • 2 ous
  • una llimona
  • 100 g de sucre
  • 175 g de farina
  • una cullerada de llevat amb pols
  • mitja cullerada de canyella en pols
  • unes gotes d'anís
  • xocolata
  • 70 g d'aigua
  • 70 g d'anís

PREPARACIÓ

1. Barregem la farina amb el llevat. Farem un volcà i al mig hi posem l'ou, el sucre, la ratlladura de la llimona, la canyella en pols i ho amassem tot.



2. Quan la massa ja està feta, hi tirem les ametlles, unes quantes gotes d'anís i ho continuem treballant.



3. Després en fem dues tires d'uns 3 cm d'amplada i uns 2 cm d'alçada, més o menys.



4. Les pintem amb un rovell d'ou barrejat amb una mica d'aigua i les courem al forn uns 30 minuts a 150 graus.



5. Desfem xocolata al bany maria, hi tirem mig got d'anís i mig got d'aigua. Anem desfent i deixem que es refredi.



6. Ho traiem del forn i en fem "llesques". I ho tornem a posar al forn uns 5 minuts per cada banda. Deixem que es refredi.



7. I un cop els carquinyolis estiguin freds, els conservem en un lloc sec. Servim amb la xocolata.
Anar al contingut