Carrot cake
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
2 pastanagues d'uns 100 g cada una
- 40 g de sucre
- 60 g de farina
- 50 g de llet
- 25 g d'oli d'oliva verge
- 5 g de llevat en pols
- 1 ou
-
1 polsim de sal
PER ACOMPANYAR
- Un tros de pinya natural
- 100 g de nata líquida 35% MG
- 1 cullerada sopera de coco ratllat
PREPARACIÓ
- Peleu i ratlleu les pastanagues. En peseu 100 grams i reserveu la resta.
- Barregeu els 100 grams de pastanaga, la llet i el sucre, remeneu-ho i poseu-ho en un envàs amb tapa apte per coure al microones. Coeu-ho durant 3 minuts a màxima potència.
- Traieu l'envàs del microones, remeneu-ho i afegiu-hi la farina passada prèviament per un colador, l'oli, l'ou, el llevat i un polsim de sal. Remeneu-ho tot plegat, tapeu l'envàs i coeu-lo uns 4 minuts més.
- Traieu el recipient del microones, desemmotlleu el pa de pessic resultant i talleu-lo a porcions.
- Paral·lelament, talleu la pinya a trossos petits. Poseu-la en un bol i barregeu-la amb la pastanaga ratllada que teníem reservada.
- Bateu la nata ben freda amb un batedor fins que agafi volum. Afegiu-hi el coco ratllat i remeneu-ho suaument amb una cullera.
- Serviu una porció carrot cake amb una mica de nata batuda amb coco al damunt i poseu-hi al costat l'amanida de pastanaga i pinya.
CONSELLS:
- Espereu que es refredi abans de menjar el pastís.
- Podeu aromatitzar-lo amb vainilla, canyella en pols o, si sou més atrevits, amb curri en pols.
- Podeu jugar a tallar-ho i emplatar-ho de diferents maneres ja que teniu diferents elaboracions en un mateix plat.
- Podeu canviar la nata batuda per xocolata fosa.
- Podeu afegir-hi fruita seca, com ara nous, al pa de pessic perquè tingui un toc cruixent.
- La pastanaga enriqueix l'elaboració aportant color i fibra al pastís resultant. A més ens aporta dolçor, cosa que fa que puguem reduir el sucre que afegiríem a un pa de pessic normal.
- Podeu fer servir farina integral per donar-hi un toc més marró i, de passada, aportar-hi més fibra.
- El microones és una eina de cuina més que ens permet tant escalfar com coure aliments de manera segura. Les ones que produeix fan que l'aigua dels aliments vibrin fins a arribar a escalfar el producte. Les ones en cap moment surten a l'exterior. Òbviament, com qualsevol altre electrodomèstic, hem de tenir cura i utilitzar un microones que es trobi en òptimes condicions i amb envasos aptes per a microones.