Carxofes amb almadroc
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La carxofa és una de les verdures més riques en fibra, magnesi, fòsfor i potassi, amb un efecte important sobre l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
10 carxofes
100 g de formatge curat
1 llimona
2 ous
1 cabeça d'alls
Farina d'arròs
Pebre negre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Escalivem una cabeça d'alls al forn. Són 30 minuts a 180 °C.
- Posem en un got batedor 2 ous, la carn de la cabeça d'alls escalivada, 100 g de formatge d'ovella o de cabra curat tallat de qualsevol manera, un raig d'oli d'oliva verge extra i pebre negre.
- Ho emulsionem amb la batedora.
- Reservem la salsa.
- Preparem un bol amb aigua a temperatura ambient i el suc d'una llimona.
- Traiem les parts dures de 10 carxofes i les tallem a grills. Guardem les restes de carxofa per a una altra recepta i submergim els cors al bol d'aigua i llimona.
- Posem aigua a bullir.
- Posem sal a l'aigua i els grills de carxofa.
- Escaldem les carxofes a l'aigua durant dos minuts.
- Passat aquest temps, eixuguem les carxofes.
- Enfarinem els grills de carxofa amb farina d'arròs.
- Posem al foc una olla amb oli. Fem que s'escalfi molt, fins als 150 °C.
- Fregim les carxofes enfarinades.
- Traiem les carxofes fregides.
- Les salem.
- Les posem una estona sobre un paper absorbent.
- Servim les carxofes i un bol d'almadroc per sucar-les.