Carxofes amb llagostins

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carxofa és una de les hortalisses amb més fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 carxofes
  • 8 llagostins
  • oli d'oliva verge extra
  • sal Maldon
  • 2 grans d'all
  • 1 bitxo
  • copa de conyac
  • llimona
  • julivert
  • menta
  • farina

PREPARACIÓ

1. Omplim una olla amb aigua i la posem a bullir.



2. Netegem les carxofes i ens quedem només amb el cor i les fulles més tendres. En tallem la punta i la tija. I acabem de netejar la part del cor, on té les barbes. Les anem posant en un bol amb aigua, llimona i julivert perquè no s'oxidin.



3. Bullim les carxofes uns 10 minuts.



4. Agafem els llagostins i en traiem els caps, tota la closca i el budell. Reservem caps i closques per fer l'oli de llagostins.



5. Posem una paella amb oli a foc viu. Hi tirem les closques i els caps fins que quedin ben rossos. Hi tirem la copa de conyac i ho flamejarem perquè s'evapori l'alcohol del tot i ho cobrim d'oli.



6. Abaixem el foc. Hi afegim el bitxo i l'all pelat. Ho deixarem confitar durant 30 minuts.



7. Colem les carxofes, les assequem, les passem per farina i les fregim.



8. Servim les carxofes fregides i calentes i hi posem el llagostí cru. Tirem una cullerada d'oli de bitxo calent sobre cada llagostí.



9. Acabem el plat amb unes escates de sal i una mica de menta fresca tallada.
Anar al contingut