Carxofes amb llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La carxofa és una de les hortalisses amb més fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 12 carxofes
- 8 llagostins
- oli d'oliva verge extra
- sal Maldon
- 2 grans d'all
- 1 bitxo
- copa de conyac
- llimona
- julivert
- menta
- farina
PREPARACIÓ
1. Omplim una olla amb aigua i la posem a bullir.
2. Netegem les carxofes i ens quedem només amb el cor i les fulles més tendres. En tallem la punta i la tija. I acabem de netejar la part del cor, on té les barbes. Les anem posant en un bol amb aigua, llimona i julivert perquè no s'oxidin.
3. Bullim les carxofes uns 10 minuts.
4. Agafem els llagostins i en traiem els caps, tota la closca i el budell. Reservem caps i closques per fer l'oli de llagostins.
5. Posem una paella amb oli a foc viu. Hi tirem les closques i els caps fins que quedin ben rossos. Hi tirem la copa de conyac i ho flamejarem perquè s'evapori l'alcohol del tot i ho cobrim d'oli.
6. Abaixem el foc. Hi afegim el bitxo i l'all pelat. Ho deixarem confitar durant 30 minuts.
7. Colem les carxofes, les assequem, les passem per farina i les fregim.
8. Servim les carxofes fregides i calentes i hi posem el llagostí cru. Tirem una cullerada d'oli de bitxo calent sobre cada llagostí.
9. Acabem el plat amb unes escates de sal i una mica de menta fresca tallada.
2. Netegem les carxofes i ens quedem només amb el cor i les fulles més tendres. En tallem la punta i la tija. I acabem de netejar la part del cor, on té les barbes. Les anem posant en un bol amb aigua, llimona i julivert perquè no s'oxidin.
3. Bullim les carxofes uns 10 minuts.
4. Agafem els llagostins i en traiem els caps, tota la closca i el budell. Reservem caps i closques per fer l'oli de llagostins.
5. Posem una paella amb oli a foc viu. Hi tirem les closques i els caps fins que quedin ben rossos. Hi tirem la copa de conyac i ho flamejarem perquè s'evapori l'alcohol del tot i ho cobrim d'oli.
6. Abaixem el foc. Hi afegim el bitxo i l'all pelat. Ho deixarem confitar durant 30 minuts.
7. Colem les carxofes, les assequem, les passem per farina i les fregim.
8. Servim les carxofes fregides i calentes i hi posem el llagostí cru. Tirem una cullerada d'oli de bitxo calent sobre cada llagostí.
9. Acabem el plat amb unes escates de sal i una mica de menta fresca tallada.